Politică

Violeta Alexandru tinde să devină una dintre cele mai apreciate femei din politica românească, care din nou și nou ne demonstrează că muncește pentru români

Digitalizarea sistemului bugetar va anula distanța astronomică dintre funcționarul public și contribuabil. În acest mod transparența va deveni un firesc cotidian care îi va responsabiliza pe cei care trebuie să respecte cetățeanul în slujba căruia muncesc. Violeta Alexandru este cu un pas înaintea multora dintre politicienii cu experiență pentru că, zi de zi vine în întâmpinarea românilor pentru a le afla problemele și a le găsi rezolvarea. În acest context Violeta Alexandru ne vorbește despre contactul pe care îl are cu românii din diaspora, care chiar dacă o duc bine financiar, sunt măcinați de dorul de „acasă”, dar își doresc ca atunci când se vor întoarce să existe și în România „un acasă” ca afară. Despre toate acestea citiți în ultima postare a Violetei Alexandru pe care o redăm în continuare:

„Îi ascultam cu interes pe românii noștri din Suedia și Italia povestindu-mi despre digitalizare în relațiile stat – instituții inclusiv în relațiile de muncă. Nimic complicat, fără discursuri de seminarii sau conferințe. Experiența lor de zi cu zi. Sunt oameni minunați care muncesc în diaspora și cu care am stabilit aici, pe pagina de facebook, că intrăm în contact. Mi-au spus că vor să ajute împărtășind din experiența țărilor în care trăiesc/muncesc acum. Nu ne cunoșteam. Ne-am cunoscut, virtual, în această săptămână. I-am căutat. Sunt oameni cărora le este bine financiar acolo unde muncesc dar care suferă pentru că în România lucrurile s-au mișcat greu în toți acești ani. Le pasă. Adevărul este că totul durează la noi. Nici eu nu mai am prea multă răbdare. De aceea, în tot ceea ce fac, îmi fixez termene scurte, vreau să se rezolve lucrurile… astăzi. În România s-a pierdut mult timp. Îi cred când spun că au sentimentul că nu mai apucă să vadă că se mișcă lucrurile și la noi în direcția cea bună. Le-am spus că eu cred că #sepoate

Mi-am amintit de ce am intrat în politică acum 3 ani – pentru că vreau să ascult ideile oamenilor și să le transform în decizii bune pentru ei și pentru ceilalți. Din politică poți schimba mai ușor decât de pe margine. Merită să încerci.

Nu este nimic rău, rușinos să ai o funcție. Respect oamenii care au dobândit funcții pe merit. Acolo s-a muncit. Totuși, dacă mă pune cineva să aleg între a petrece o oră între directori/șefi și oameni fără funcții care doresc să ajute, să se implice, îi aleg pe aceștia din urmă. Asta sunt! Așa simt!

Vă mulțumesc, oameni buni! Nu îmi bat joc de încrederea pe care o aveți în mine. Și eu am încredere în ceea ce putem face împreună!”

Articole similare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close