Politică

Victorie Uriașă obținută de Clotilde Armand pentru locuitorii sectorului 1, împotriva „Băieților Deștepți”

ROMPREST, din postura de societate ce până astăzi a deținut monopolul în sectorul 1 pentru ridicarea gunoiului, a fost învinsă de Clotilde Armand în instanță, care a aprobat intrarea „pe piață” și a altor societăți cu același profil de activitate. În acest mod se creează concurență, cum e și firesc într-o economie de piață, pentru că din concurență derivă calitatea și costurile scăzute. De astăzi înainte, cei de la ROMPREST nu vor mai dicta prețul și nici nu vor mai ridica gunoiul când au chef. În aceste condiții putem spune că, Clotilde Armand a obținut o victorie uriașă, întrucât de astăzi înainte locuitorii sectorului 1 nu vor mai vedea munți de gunoaie lăsați de cei de la ROMPREST pentru că, nu l-i se dau bani cât cer, și când vor. Această victorie a fost obținută de Clotilde Armand în instanță la curtea de apel București. Sentința este definitivă. Pe această speță vă expunem ultima postare a lui Clotilde Armand:

 

 

„Curtea de Apel București a respins astăzi ca nefondată ordonanța președințială introdusă de compania Romprest împotriva Primăriei Sectorului 1, a Consiliului Local Sector 1 și a primarului Sectorului 1. Decizia este definitivă.

“Având în vedere principiile în considerarea cărora se organizează și funcționează serviciul de salubrizare, reglementate prin art. 3 lit. a, c, d, e din Legea serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006, respectiv protecția sănătății populației, responsabilitatea față de cetățeni, conservarea și protecția mediului înconjurător, asigurarea calității și continuității serviciului, precum și regula instituită prin dispozițiile art. 8 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, conform căreia principiul libertății contractuale este subordonat principiului priorității interesului public:

– instanța apreciază că nu se poate reține în favoarea reclamantei (Romprest) aparența dreptului de a i se asigura exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activității poate aduce atingere interesului comunității în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare, situație incidenta în cauză” – Tribunalul București.”

Articole similare

4 comentarii

  1. V-as ruga sa scrieti corect, altfel stirea poate cadea in derizoriu. Se scrie “nu li se dau bani”. “Li” se scrie legat, nu cu cratimă. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close