Politică

Victor Ponta compară guvernarea sa cu cea a lui Florin Cîțu

Pe vremea când era prim-ministru, Victor Ponta le-a făcut un cadou în valoare de 600.000.000 (șase sute milioane) dolari, celor de la KAY MUNAI GAS. Ne întrebăm, oare cum ar fi arătat agricultura românească, dacă acești bani ar fi fost oferiți ca subvenție fermierilor români? Cu siguranță, fermierii români ar fi avut posibilitatea, dacă ar fi primit acești bani să își dezvolte construcțiile din fermele zootehnice, să cumpere echipamente pentru procesarea cerealelor, să construiască făbricuțe pentru conservarea legumelor și fructelor, să construiască depozite pentru legume și fructe, să cumpere utilaje pentru lucrul pământului, etc. Dar nu a fost să fie așa, pentru că, Victor Ponta a ales  să-i cadorisească pe cei de la KAY MUNAI GAS cu o sumă astronomică, iar acum ne spune că, agricultorii români nu sunt ajutați, cauză din care, importul de alimente a crescut în mod exorbitant. Suntem întru-totul de acord că, fermierii români trebuie ajutați și în agricultură trebuie făcute investiții masive, dar nu suntem de acord cu demagogia. Despre toate acestea citiți câteva rânduri din ultima postare a lui Victor Ponta, care se pare, a devenit mare agricultor:

 

„Sunt doua stiri oficiale despre Romania : una din 2014 si cealalta din 2021 !

In 2014 reuseam sa producem in Romania suficient si sa exportam alimente – in 2021 , dupa 7 ani, importam din alte tari alimente de aproape 5 miliarde de Euro!

Oare de ce? Nu mai avem in Romania pamant? Au fost catastrofe naturale? Nu mai stiu romanii sa produca alimente si s-au facut toti IT – isti? Au celelalte tari mancare mai buna si mai sanatoasa decat romanii?

Nu este un caz singular in agricultura – si in Energie in 2014 Romania era un exportator important – in 2021 importam de la alte tari din UE ( Cehia, Ungaria) care nu au deloc potentialul nostru!

Nici vorba ! Este foarte clar ca acum se doreste sa imprtam – sa nu mai fim dezvoltati Eu vad foarte clar o politica de stat prin care producatorii romani sunt dezavantajati si hartuiti – pana se satura si vand unor firme internationale ! Altfel le paste falimentul sau sunt sufocati de controale si dosare!

2021 ar trebui sa fie Anul Agriculturii si Industriei Alimentare in Romania – din pacate nu cred ca va fi asa! Dvs ce credeti ?”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close