Politică

Va sta Traian Băsescu capră și a treia oară pentru Klaus Iohannis?

Ieri, PNL-ul a avut două acțiuni de importanță majoră, care tind să treacă neobservate. Prima acțiune a PNL-ului de ieri, vizează hotărârea de a demara negocierile pentru fuziunea prin absorție cu PMP și ALDE. A doua acțiune a PNL-ului de ieri, este cea prin care Ludovic Orban a fost exclus din partid. Dacă este să ne  referim la hotărârea PNL-ului de a demara negocierile cu PMP și ALDE, putem spune că ele sunt de o importanță majoră pentru PNL-iști. De ce? Pentru că odată exclus, Ludovic Orban și cei 17 parlamentari care l-au urmat și-au propus să înființeze un partid cu doctrină liberală și creștin democrată. Este foarte posibil ca, și Ludovic Orban să-și dorească o alianță cu PMP sau ALDE, întrucât sunt partide cu orientare de dreapta și MAI IMPORTANT CA ORICE, AU STRUCTURI ȘI FILIALE PESTE TOT IN ȚARĂ. Dorința PNL-ului este aceea de a, anula  posibilitatea ca Ludovic Orban să se alieze cu un partid (PMP sau ALDE), care dispune de filiale și oameni peste tot în țară. Este evident faptul că, în condițiile în care Ludovic Orban va înființa un partid și se va alia cu PMP s-au ALDE, va avea oameni în toate secțiile de votare la următoarele 4 tururi de scrutin care vor avea loc în 2024. Actualmente, ALDE se zbate într-un total anonimat și este posibil ca pentru câteva posturi călduțe să accepte fuziunea cu PNL. La PMP situația este cu totul alta. Toate sondajele indică faptul că, PMP-ul are șansa să obțină peste 5% din voturi la următoarele alegeri. Fuziunea cu PNL va fi luată nu de Cristian Diaconescu, care este Președintele PMP-ului, ci de Traian Băsescu care până acum l-a mai ajutat pe Klaus Iohannis în două rânduri:

  • În 2019 l-a scăpat de Dan Barna pentru turul 2, prin faptul că la înscris în cursă pe Teodor Paleologul, care a „mâncat” 8% din voturile lui Dan Barna. 
  • În 2020 a candidat pentru primăria capitalei, pentru a „mânca” din voturile lui Nicușor Dan și pentru a o propulsa pe Gabriela Firea în turul 2.

Concluzie Finală: Dacă Traian Băsescu va da ordin, ca PMP-ul să fuzioneze cu PNL-ul, va solicita la schimb să i se rezolve problemele în justiție ale dânsului, ale fiicei sale și ale Elenei Udrea. Este posibil ca, Iohannis să accepte oferta lui Traian Băsescu și să îi soluționeze „Problemele cu justiția”, asupra căreia are influență și dorește să își mărească influența așa cum s-a văzut atunci când l-a dat afară pe Stelian Ion pentru a numi șefi la parchete, procurori obedienți. Cei care detestați modul murdar de a face politică a lui Băsescu și Iohannis, vă rugăm  distribuiți acest articol. Vă Mulțumim!!!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close