Politică

Ultimă Oră: Avem informația sigură, vom purta mască doar până în luna mai

Într-o intervenție pe care a avut-o la antena3 în ziua de 14 martie 2021, Radu Ciornei (deputat USR) a declarat că, românii vor purta mască până în luna mai anul curent. Radu Ciornei a precizat că, purtarea măștii este o măsură pe care nu o consideră necesară, întrucât pentru a lua virusul de la o persoană contaminată, trebuie să stăm la mai puțin de 1 metru, timp de 15 minute. Precizăm că, Radu Tudor Ciornei, deputat de Suceava, este medic, doctor in Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară, după studiile doctorale la University of Kentucky din Lexington, continuate cu un contract de cercetător postdoctoral la University of Missouri.

În 2010, a câştigat un prestigios proiect european, Marie Curie International Incoming Fellow (IIF), acordat de Comisia Europeană, implementat în cadrul Universităţii de Medicină din Viena, fiind unul dintre cei cinci români care au avut un asemenea proiect în exerciţiul financiar 2007-2013.

Acum, Radu Tudor Ciornei lucrează la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, în cadrul Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană, unde este cercetător asociat la proiectul European microDIAB. Concluzionând putem spune că, renunțarea la purtarea măștii vine din partea unei personalități medicale, cu o vastă pregătire care vine și cu argumente pertinente. Noi nu putem spune decât: Doamne ajuta!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close