Politică

Tupeul de care dă dovadă PNL demonstrează că, după 6 decembrie ne așteaptă o dictatură PNL-istă

Măsura criminală luată de PNL împotriva fermierilor români și a vânzătorilor din piețe, acum în buza alegerilor, este una care a revoltat importante segmente sociale ale societății românești. Din punct de vedere tehnic, măsura închiderii piețelor este nulă, ca de altfel toate celelalte măsuri adoptate de guvernul Orban pentru stoparea COVID19. Singurul efect al acestei măsuri este aceea că, PNL-ul pierde importante procente în intenția de vot a românilor și cu siguranță nu va câștiga alegerile. Totuși este important de remarcat, faptul că, PNL-ul are curaj să implementeze măsuri nepopulare, care nu au ca efect decât revolta populației.  Tot ce va acumula PNL-ul peste 28% se poate încadra în capitolul „mari surprize electorale”. Cu o bună organizare, USRPLUS se poate apropia de acest scor, dar alegerile cu siguranță vor fi câștigate de PSD. Important este ca, cei de la USRPLUS să nu abandoneze postul de prim-ministru, întrucât Ludovic Orban și cei de la PNL folosesc tehnici retrograde și perverse, care nu prea mai sunt valabile în modul de a face politică la nivelul secolului 21. Într-un an de zile de când se află la guvernare, Ludovic Orban și PNL-ul și-au etalat modul „novator” de a face politică:

  1. Numiri în funcții publice fără concurs.
  2. Acceptarea traseismului politic.
  3. Nerespectarea înțelegerilor politice stabilite înainte de preluarea guvernări, prin care PNL se angaja pentru alegerea primarilor în două tururi.
  4. Înțelegerea pentru alegeri anticipate nerespectată.
  5. Achiziții de bunuri și servicii fără licitație publică.

PNL-ul își dorește să preia guvernarea pentru cele 80 de miliarde de la UE, din care să se înfrupte copios. Dacă este să facem o evaluare, și în PNL găsim suficienți privigeliați ai soartei cu averi de nababi pe care nu le pot justifica. În aceste condiții, credem că este bine să ne orientăm spre a treia variantă, care este USRPLUS. Să fim bine înțeleși, nu suntem de acord, ca baronii PSD să fie înlocuiți de baroni PNL. Și încă ceva: Până acum, între măsurile economice implementate de guvernul Orban, nu am regăsit nimic care să reflecte ideologia care ar trebui să fie specifică PNL-ului.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close