Politică

Tăriceanu se vrea din nou premierul României

În perioada cât a fost prim-ministrul României, Călin Popescu Tăriceanu s-a comportat cu bugetul României ca și când ar fi fost banii săi. Toate resursele financiare au fost canalizate spre „pătura socială, specială denumită simplu BURGHEZIA BUGETARĂ”. Faptul că a canalizat fonduri importante spre burghezia bugetară, s-a reflectat în anii următori în bugetul asigurărilor sociale, întrucât cei 200.000 de indivizi cu pensii speciale încasează pensii a căror cuantum este echivalent cu cuantumul încasat de cei 5 milioane de pensionari nespeciali. De asemenea trebuie arătat că, în perioada cât a fost premier, deși în România s-a consemnat o creștere economică de aproape 5%, deficitul bugetar a fost de 9%, adică mai mare cu 2 procente decât în perioada pandemiei, când s-a înregistrat un deficit bugetar de 7%. Dezmățul financiar promovat de Tăriceanu în perioada cât a fost premier a avut efecte catastrofale în perioada crizei economice mondiale din perioada 2009-2010. Actualmente, Tăriceanu a fost trimis „la casare” de către electoratul român. De pe rampa care duce spre „topitorie”, Tăriceanu în calitate de „năpastă” care s-a abătut asupra poporului român în perioada 2005-2008, strigă către actualii guvernanți amintindu-le cât de bun a fost el ca premier și lăsându-i să înțeleagă că s-ar mai vrea premier. Noi îi sugerăm să-și continue drumul spre „topitorie”. În continuare vă expunem ultima postare a lui Tăriceanu de pe pagina sa de facebook:

 

„În urmă cu câteva zile citeam în Ziarul Financiar opinia lui Cristian Hoştiuc referitoare la dinamica investiţiilor din statele sud-est europene. Acesta spunea referitor la România: „ca o statistică istorică, din cele 88 de miliarde de euro investiţii străine în 30 de ani, aproape jumătate, mai precis 35 de miliarde de euro, s-au realizat între 2005-2008, în timpul guvernului Tăriceanu.”

În editorialul publicat de Ziarul Financiar am încercat să redau într-o manieră mai succintă cum s-au realizat acele investiţii, ce demersuri şi eforturi au presupus, care au fost succesele şi chiar eşecurile.

Sper ca cei care se află acum la guvernare să își facă timp să arunce un ochi la acest articol. Personal am mari îndoieli că actualul prim-ministru şi echipa guvernamentală şi-au stabilit corect priorităţile.

Vă invit să parcurgeți întreg editorialul pentru a afla câteva “picanterii” și lucruri neștiute despre unele dintre cele mai importante investiții din România.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close