Politică

Tăriceanu ne spune care sunt soluțiile pentru siptalele românești, dar nu ne spune de ce nu le-a implementat timp de 30 de ani de când se află în politică

De când românii, prin votul lor l-au trimis pe Tăriceanu la „lada de gunoi a politicii românești”, acesta se vrea a fi a toate știutor și emite soluții pentru problemele curente ale societății românești. Probabil că, multe dintre soluțiile cu care Tăriceanu iese pe rețelele de socializare merită analizate. Întrebarea care se pune, este de ce, dacă există soluții pertinente, simple și care nu implică costuri, nu au fost aplicate în perioada cât Tăriceanu a deținut o poziție decidentă în conducerea statului român? Răspunsul e simplu, pentru că, pe Tăriceanu la interesat doar de persoana sa și de binele burgheziei bugetare. Afirmăm acest lucru, întrucât nu ne amintim ca, Tăriceanu să fi emis legi care să crească nivelul de trai al celor mulți. Spunem acest lucru, întrucât pozițiile pe care le-a deținut în statul român i-ar fi permis să elaboreze proiecte de legi în acest sens. Dar despre toate acestea, vă expunem ultima postare „elaborată” de Tăriceanu:

 

„Mă uit cu stupoare la bravii noștri conducători ce enormități debitează cu o candoare nemaivăzută. Iohannis a gândit profund și ne-a livrat soluția sa pentru remedierea situației din spitalele românești care generează tragedii grave la fiecare câteva luni: reforma sănătății! După care a plecat la schi, fericit că a bifat o apariție la locul unei tragedii.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ne dă și el toată măsura incapacității și incompetenței sale și ne propune o restructurare a sistemului spitalicesc, plus construirea de spitale noi, ambele măsuri urmând să dureze mai mult decât mandatul său teoretic. Evident că între timp românii ar urma să moară în continuare. Cinism sau prostie? Din păcate, ambele.

Întrebarea simplă care necesită un răspuns imediat este: de ce la noi se întâmplă asemenea accidente și în celelalte țări, nu? Sigur că infrastructura spitalicească din România este veche, depășită în multe cazuri. Dar, ca unul care am vizitat în cursul ultimilor ani numeroase spitale din București și din țară, vă pot mărturisi că am văzut nu unul, ci numeroase unități spitalicești modernizate, în care s-au făcut investiții importante și care sunt la același nivel cu ceea ce vedem în țările avansate din Europa. Să vedeți numai ce poate face un manager priceput într-un spital județean cum este cel din Zalău și atunci o să înțelegem mai bine ce înseamnă competență și muncă dedicate. Ca să nu vorbesc de marile spitale din București care au progresat enorm în ultimii ani și sunt la un înalt nivel profesional și de dotări cu aparatură modernă.

După accidentul de la Piatra Neamț, prof. univ. dr. Bubenek, specialist în ATI, a întocmit un raport bine documentat în care pune punctul pe „i”: acest gen de accidente survin ca urmare a depășirii limitei superioare de concentrație a oxigenului în încăperile unde sunt instalații de furnizare a oxigenului pentru bolnavii de Covid-19. Cum oxigenul este foarte inflamabil este de ajuns cea mai mică scânteie (poate fi de la o aerotermă sau de la un alt aparat electric) pentru a se declanșa un incendiu urmat de explozia tuburilor de oxigen, cum pare a se fi întâmplat la Matei Balș.

Nu știu dacă vreunul dintre cei doi (Iohannis sau Voiculescu) a citit concluziile și recomandările din raportul sus amintit. Bănuiesc că nu, pentru că altfel nu ar mai bate câmpii cu atâta grație. Voiculescu a declarat că oricum în spitale avem o problemă și mai gravă, respectiv infecțiile nosocomiale, cu alte cuvinte să nu ne mai ocupăm de incendii că astea sunt minore.

Soluția nu este complicat de găsit și nici foarte costisitoare. Trebuie instalați RAPID senzori de avertizare pentru DETECTAREA depășirii nivelului concentrației de oxigen în toate spitalele suport COVID. Și desigur că tehnica actuală permite și mai mult, respectiv remedierea automată a situației. Îmi imaginez că veți spune că e prea simplu ca să fie adevărat și de ce nu s-a făcut până acum? Păi cine s-o facă? Politrucii de la USR cu un ministru diletant ca Voiculescu, care l-a dat afară pe secretarul de stat Horațiu Moldovan, prof. univ. dr. în medicină, și a numit-o în schimb pe duduia Monica Althamer, navigator de pacienți (am aflat cu această ocazie și ce înseamnă asta: îndrumă persoanele cu afecțiuni la medic), care nu are pregătire medicală, dar este licențiată în teologie și engleză? Ați citit bine. E de necrezut! Cu oameni de genul acesta doresc să facă reforma sănătății în biata Românie. Să sperăm că nu pentru multă vreme. Am aflat că dl. Voiculescu nu suportă în preajma sa oameni proveniți din mediul universitar. Poate din cauza unor frustrări de ordin personal (vedeți scandalul cu diploma lui de licență). Logic, acești specialiști și-ar da seama primii de incompetența ministrului.

Ar fi de râs dacă nu s-ar juca cu sănătatea și viața oamenilor.

P.S. Măria Sa, Klaus Werner Iohannis, după 6 ani de când e președintele României așteaptă idei de reformă. Acum că nu mai are pe cine să dea vina pentru că sunt ai lui la guvernare (de mai bine de un an), Klaus Iohannis vorbește după o tragedie de reforme. Asta e România lucrului bine făcut?”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close