Politică

Spaima groaznică a deputatului PSD Silviu Macovei

Silviu Macovei are o spaimă groaznică, că în condițiile în care alegerile vor avea loc pe 6 decembrie, locul său nu va fi eligibil. O amânare până în martie a alegerilor, ar duce la erodarea PNL-ului și locuri pe listă precum al său au șanse să devină eligibile. Dar pentru a vă face să înțelege disperarea lui Silviu Macovei, vă expunem integral declarația sa de presă:

 

„primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Necesitatea amânării alegerilor!

Solicit partidelor politice să dea dovadă de responsabilitate faţă de situaţia gravă în care se află România din punct de vedere epidemiologic şi afirm ferm necesitatea amânării alegerilor parlamentare.

Este de neacceptat încăpăţânarea guvernanţilor şi a preşedintelui Iohannis de a face alegeri cu orice preţ! Aceşti oameni nu vor să înţeleagă că preţul acesta înseamnă, de fapt, sănătatea sau chiar viaţa oamenilor! Adică trebuie să închidă şcolile pentru elevi, dar le deschid pentru miile de alegători din secţiile de votare? Crede cineva că se vor dezinfecta ştampilele, cabinele de vot sau că va sta constant un geam deschis în decembrie pentru a aerisi corespunzător secţia de votare?

Totuşi, din punct de vedere epidemiologic, cea mai mare problemă o reprezintă desfăşurarea campaniei electorale. Adunările publice sunt practic imposibile, iar campania din uşă în uşă este extrem de dificil de realizat fiindcă fie oamenii nu vor deschide pentru a cunoaşte candidaţii, fie politicienii vor risca să fie infectaţi sau să infecteze pe cei cu care vorbesc faţă în faţă. Soluţia guvernului să ne facem campanie electorală doar pe reţele sociale este o glumă de prost gust. În primul rând sunt comunităţi întregi fără internet, iar foarte mulţi oameni nu folosesc reţele sociale. Cum să ajungă mesajul oricărui partid politic la aceşti români? Mi se pare aproape o îngrădire a dreptului constituţional de a alege şi de a fi ales! Această nebunie penelistă trebuie să înceteze!

Mă întreb şi eu, ca orice român, de ce atâta încăpăţânare pentru a forţa alegerile acum? Ce au de câştigat liberalii şi Iohannis? Eu cred că, de fapt, trăiesc cu iluzia că vor obţine mai multe voturi acum, în decembrie, decât în martie. Nu au niciun plan sanitar, nu au nici bugetul de stat pregătit şi le este frică să nu se prindă românii că au scăpat de sub control epidemia. Liberalii nu vor să guverneze pe parcursul lunilor de iarnă fiindcă le este teamă să nu iasă la iveală faptul că ţara este complet nepregătită să lupte cu pandemia, cu zăpada, cu necesarul de gaze şi alimentare a populaţiei. România este complet descoperită şi de aceea Orban nu vrea să prezinte proiectul de buget fiindcă acolo vor fi tăieri de salarii, creşteri de taxe şi pierderi de locuri de muncă.

Imediat după alegeri vor carantina iar totul în ţară fiindcă numărul de cazuri a scăpat de sub control. Toată Europa se închide de teama unui dezastru, însă liberalii vor alegeri. România se va bloca total, cu efecte economice catastrofale, dar abia după alegeri, indiferent de costurile de sănătate sau vieţi omeneşti. Noi, în Parlament, vom face tot posibilul să nu îi lăsăm pe liberali să arunce ţara într-o catastrofă sanitară. Vom forţa amânarea alegerilor!”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close