marți, mai 7, 2024

BREAKING: Sondaj bomba inainte de alegerile pentru Primaria Capitalei! Nicusor Dan in frunte, dar uita-te cine se apropie amenintator!

Un sondaj Avangarde plasează pe Nicușor Dan în fruntea cursei pentru Primăria Bucureștiului cu 31%, urmat de Gabriela Firea cu 24% și Cristian Popescu Piedone cu 20%. Aflați cum stau ceilalți candidați și ce spun bucureștenii despre schimbarea lui Cîrstoiu.

Share

Potrivit unui sondaj recent realizat de catre casa de sondaje Avangarde, Nicusor Dan ar fi in fruntea preferintelor electoratului bucurestean in perspectiva alegerilor pentru Primaria Generala a Capitalei, cu un procent de 31% din intentiile de vot. Sondajul a fost efectuat la comanda PSD in perioada 24-27 aprilie pe un esantion de 1150 de persoane, iar datele au fost culese prin metoda „door-to-door”.

Pe locul doi in acest clasament s-ar situa fosta primarita generala Gabriela Firea, candidatul PSD, cu 24% din optiuni, in timp ce fostul lider detasat, Cristian Popescu Piedone, a cazut pe pozitia a treia, cu doar 20% din intentiile de vot. Piedone este urmat de Sebastian Burduja cu 15% si Mihai Enache, candidatul AUR, care incheie plutonul fruntas cu 7%.

La un nivel de incredere de 95%, eroarea statistica a sondajului este de +/- 2,9%, ceea ce arata o acuratete relativ ridicata a rezultatelor prezentate.

PSD conduce cursa pentru Consiliul General

Daca alegerile pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti ar avea loc in acest moment, cel mai bine plasat ar fi PSD, cu 31% din voturi. Urmeaza Alianta Dreptei Unite (USR, PMP, Forta Dreptei) cu 25% si PNL cu 20%.

Partidul fostului turnator la Securitate Dan Voiculescu (PUSL), care il sustine pe Piedone la Primarie, ar obtine 10%, iar partidele extremiste AUR si SOS ar lua 9%, respectiv 2%. REPER, partidul fondat de Dacian Ciolos prin ruperea din USR, ar lua doar 1%.

Alianta PSD-PNL ar castiga detasat europarlamentarele

Sondajul Avangarde a testat si optiunile bucurestenilor pentru alegerile europarlamentare. Potrivit rezultatelor, alianta PSD-PNL ar obtine o majoritate clara de 50%, urmata la mare distanta de alianta de opozitie ADU cu 26%.

Citeste si
Dezastrul Devastator din Kenya care a Lasat Zeci de Morti in Urma!

AUR ar lua 11%, PUSL – 9%, SOS – 2%, iar REPER doar 1%.

Majoritatea bucurestenilor aproba inlocuirea lui Cirstoiu

O intrebare interesanta a vizat perceptia alegatorilor cu privire la inlocuirea candidatului comun PSD-PNL la Primaria Capitalei, Catalin Cirstoiu. 58% dintre respondenti considera ca a fost o decizie buna, doar 18% o vad ca pe o miscare gresita, in timp ce 24% nu au o opinie.

Totusi, in ce priveste situatia generala a Capitalei, bucurestenii par a fi divizati. 36% dintre ei sunt nemultumiti sau foarte nemultumiti de cum merg lucrurile, 22% sunt neutri, iar 42% se declara multumiti sau foarte multumiti.

Cum ar putea evolua lupta pentru Bucuresti?

Desi Nicusor Dan pare sa aiba un avans consistent in aceste momente, experienta ne arata ca sondajele de opinie pot fi extrem de volatile, mai ales in contextul unei campanii electorale intense. Gabriela Firea, care are in spate masinaria de partid a PSD, reprezinta in continuare o amenintare serioasa la adresa actualului primar.

De asemenea, nu trebuie subestimat nici Cristian Popescu Piedone, care, desi a scazut in preferinte, dispune de o baza electorala semnificativa si de o notorietate ridicata. Alti candidati precum Sebastian Burduja sau Mihai Enache ar putea avea un rol decisiv in dinamica alegerilor, mai ales daca se ajunge la un tur doi in care voturile lor sa fie redistribuite.

Pana la urma, totul va depinde de capacitatea candidatilor de a-si mobiliza electoratul, de a transmite mesaje convingatoare si de a profita de greselile adversarilor. Cu siguranta ne asteapta o campanie plina de suspans si rasturnari de situatie in lupta pentru conducerea Bucurestiului. Ramane de vazut cine va reusi sa iasa invingator si sa preia fraiele administratiei Capitalei pentru urmatorii patru ani.

Citeste si
China Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, obligata la lichidare

Citeste si...

Citeste si...