Politică

Romprest a produs Sectorului 1 un prejudiciu de 243 de milioane de lei în ultimii cinci ani

Compania de salubrizare Romprest trebuie să plătească peste 243 milioane de lei Primăriei Sectorului 1, după ce și-a umflat singură tarifele și a facturat servicii inexistente.

Prejudiciul de 243,8 milioane de lei, cauzat în ultimii cinci ani cetățenilor și Primăriei, a fost calculat de Ministerul Finanțelor Publice. Controlul MFP a fost făcut la solicitarea lui Clotilde Armand, primărița USR PLUS a Sectorului 1, care va înainta raportul de control la DNA.

Clotilde Armand atrage atenția de luni de zile că locuitorii Sectorului 1 plătesc facturi umflate la gunoi. Primăria Sectorului 1 plătește de 8 ori mai mult decât Oradea pe salubritatea stradală, din cauza facturilor Romprest.

Compania de salubrizare s-a protejat complet prin contractul încheiat încă din 2008 cu Primăria Sectorului 1, municipalitatea având voie să rezilieze contractul doar dacă plătește daune care acoperă cel puțin valoarea plăților pe care Romprest le-ar fi încasat dacă contractul ar fi rămas în vigoare până la expirarea duratei sale totale (25 de ani).

Clotilde Armand continuă să lupte pentru oprirea jafului din banii publici.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close