Politică

Retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul șubrezește protecția femeilor împotriva violenței domestice

USR PLUS consideră că retragerea Turciei din Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice (Convenția de la Istanbul) șubrezește dreptul femeilor din statele membre ale Consiliului Europei la protecție împotriva violenței domestice și transmite un mesaj îngrijorător și profund negativ.

Din această perspectivă, USR PLUS îndeamnă guvernul de la Ankara să își reconsidere poziția pe această temă și să redevină parte a Convenției de la Istanbul, alăturându-se mesajelor transmise de reprezentanți ai Consiliului Europei.

Turcia a fost primul stat care a ratificat Convenția de la Istanbul, în urmă cu 10 ani, printr-un vot unanim la Marea Adunare Națională.

Scopul Convenției este acela de a preveni violența împotriva femeilor, de a proteja victimele și de a judeca făptașii. Aceasta susține drepturile fundamentale ale femeilor la o viață liberă de violență. România a ratificat Convenția în 2014 și mai are la rândul ei progrese de făcut în direcția măsurilor stipulate de ea. În contextul pandemiei, violența asupra femeilor s-a înrăutățit, așa încât acum este momentul în care angajamentul fiecărei țări trebuie reîntărit, nu slăbit.

Suntem solidari cu toți cei care luptă pentru egalitatea în drepturi între femei și bărbați și vom continua să susținem ideea drepturilor egale pentru toți!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close