Politică

Raport de activitate la finalul primei sesiuni parlamentare pentru senatoarea USR PLUS Simona Spătaru

În primele șase luni de mandat, senatoarea USR PLUS de București, Simona Spătaru, a luat cuvântul de 33 de ori în Plenul Senatului, a susținut o declarație politică și a semnat 28 de inițiative legislative.

Cea mai importantă inițiativă legislativă a senatoarei USR PLUS Simona Spătaru, care este și vicepreședinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat, precum și membru în Comisia pentru constituţionalitate, a fost cea privind abrogarea art. 210 din Codul Administrativ: eliminarea pensiilor speciale ale primarilor (Pl-x nr. 156/2021).

De asemenea, Simona Spătaru a depus amendamente la: Proiectul de Lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (L76/2021); propunerea legislativă privind reducerea vechimii pentru numirea procurorilor în cadrul DNA și DIICOT (L196/2021); propunerea legislativă privind imprescriptibilitatea răspunderii penale pentru anumite infracțiuni, de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile, pentru infracțiunile de agresiune sexuală, tortura (L67/2021) și proiectul de lege privind combaterea anumitor forme si expresii ale rasismului si xenofobiei prin intermediul dreptului penal (L33/2021).

Senatoarea USR PLUS Simona Spătaru a organizat trei sesiuni de dezbateri privind desființarea SIIJ, la care au participat reprezentanți ai asociațiilor profesionale, precum și ai societății civile.

Simona Spătaru: „Desființarea SIIJ trebuie să aibă loc URGENT, fără nicio condiție, fără alte amendamente! Comisia de la Veneția reconfirmă necesitatea ca măsurile de reformă a justiției să fie luate de actuala Coaliție, fără alte întârzieri”.

În calitatea sa de membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), membră a Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului, precum și a Comisiei pentru egalitate și nediscriminare, Simona Spătaru a participat la 9 sesiuni online și la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (21-24 iunie).

În continuarea mandatului ei, senatoarea USR PLUS de București, Simona Spătaru, își va concentra eforturile asupra proiectelor majore ale partidului: Fără penali în funcții publice, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților, eliminarea pensiilor speciale, întărirea luptei împotriva corupției și a infracționalității organizate și consolidarea independenţei justiţiei.

 

Raportul complet poate fi consultat AICI.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close