Politică

Raluca Turcan muncește non-stop pentru toate segmentele sociale

Raluca Turcan dă dovadă de spirit civic și de responsabilitate maximă pentru postul pe care îl ocupă. Este important că, ritmul de lucru în ministerul muncii să fie unul accelerat, așa cum și în parlament, comisia de muncă condusă de Violeta Alexandru imprimă același ritm de lucru. Cele două Doamne (Raluca Turcan și Violeta Alexandru) demonstrează că, își merită pozițiile pe care le ocupă, iar munca lor reprezintă respect pentru cei care prin votul lor le-au trimis în parlament. Despre munca Ralucăi Turcan, aflați mai multe amănunte din ultima sa postare pe care o redăm în continuare:

„Parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale care activează în zona proiectelor pentru persoanele vulnerabile este, din punctul meu de vedere, un pilon esențial în elaborarea unor politici publice eficiente. Din acest motiv, Ministerul Muncii a organizat astăzi, împreună cu Ambasada Marii Britanii la București, o dezbatere cu câteva dintre organizațiile neguvernamentale active în asistență socială și prevenirea traficului de persoane.

Am încheiat recent campania națională de identificare a categoriilor de persoane vulnerabile din România și urmează să prezentăm soluții concrete de reformă a asistenței sociale. În acest context, am discutat cu partenerii noștri despre sursele de finanțare pe care le avem la dispoziție pentru a furniza servicii sociale țintite, alături de sprijin financiar:

Planul Național de Redresare și Reziliență, care poate susține și componenta de reformă a asistenței sociale;

Programul Operațional de Incluziune și Demnitate Socială și cel de Educație și Ocupare, prin care vom putea derula proiecte destinate persoanelor vulnerabile inclusiv pentru inserția pe piața muncii a celor apți de muncă.

Sunt surse de finanțare consistente care ne vor permite ca, împreună cu societatea civilă, să dezvoltăm proiecte ample, cu acoperire națională. În momentul în care vom finaliza programele operaționale și PNRR vom consulta societatea civilă în elaborarea ghidurilor privind condițiile de finanțare.

Un alt subiect pe care l-am abordat în întâlnirea de astăzi este problematica persoanelor cu dizabilități. Mi-am propus, la preluarea mandatului, ca instituțiile ce țin de Minister să devină un exemplu privind accesibilitatea persoanelor cu dizabilități. Colegii mei lucrează deja la un plan de investiții pentru a crește accesibilitatea în instituții.

Mulțumesc tuturor organizațiilor care au participat la dezbaterea de astăzi și Ambasadei Marii Britanii care se dovedește, din nou, un partener și un susținător al proiectelor derulate de minister în beneficiul categoriilor vulnerabile din România.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close