Politică

Raluca Prună – Dezvăluiri despre alianța bolnavă: Iohannis, PNL și PSD

Cei care rezonați cu cele afirmate de Raluca Prună în materialul prezentat mai jos, vă rugăm distribuiți. Vă Mulțumim!!!

Cei de la PSD și PNL „ne amenință” că vor guverna România 7 ani. Această „amenințare” vine după ce, timp de 7 ani „gunoiul politic”, Klaus Iohannis a jucat GOLF și a făcut turism la cel mai înalt nivel. PNL și PSD s-au aliat cu „binecuvântarea” lui Klaus Iohannis și au făcut-o, cică, ca soluție rapidă pentru a scoate țara din criză…. În 7 ani. Despre toate acestea și multe altele, în ultima declarație publică a fostului ministru al justiției din guvernarea Cioloș – Raluca Prună, pe care o redăm în continuare:

„Pentru cine mai avea iluzii sau mai pleca urechea acum o saptamana la aberatiile lui Citu despre lupta lui cu PSD, apele s-au limpezit. Era cazul si era predictibil. E numai finalul unei dramolete in care PNL nu stia cum sa spuna ca vrea cu PeSeDee. Restul a fost decor si multa improvizatie, cu Presedinte retras olimpian (sau piramidian?!), cu libertarieni care se implinesc plenar in agatatul de stat si de privilegii si care arunca cu pomeni de stat ca sa se insurubeze pe vecie. Cred ca am mai fost tarati si intr-o lupta de gherila psihologica, in care sa ajungem cu totii sa spunem dupa 2 luni faceti o majoritate chiar si cu dracul numai incepeti sa guvernati.

Asistam asadar zilele acestea, dupa declansarea unei crize politice la comanda prin decapitatea ritualica a ministrului justitiei, la oficializarea unei aliante vechi si trainice intre PSD si PNL. Alianta asta nu este pentru aici si acum pentru ca traversam cea mai grava criza, ci este pentru viitor. Sapte ani, pentru inceput.
PNL si PSD se cunosc si au aceleasi standarde – sa ajunga fiecaruia, dupa cum se ‘nevoiesc’ in lucratul si atarnatul la stat din care se ajunge milionar, pensionar la 45, mare latifundiar. Nu dau exemple, luati voi pe sarite CV-uri de pesedisti si penelisti. Cu cat mai ticalos, mai nul profesional, mai scolit in colegii speciale de aparare/securitate nationala/informatii/afaceri interne, cu atat mai bogat si mai sus pe lista de ministeriabili si mari ‘oameni’ de stat.
Contra naturii si devalizarii cu program a statului a fost alianta PNL cu USR. Extrapoland, USR e in ochii PNL un partid de ‘caini’, nu de oameni cu care ar poate cadea la pace pe strategii de devalizare din care toti participantii sa iasa fericiti si mai imbogatiti. Si intaiul nostru mediator constitutional ca sa fie sigur ca USR e out a aruncat cu toate epitetele din dotarea altfel modesta, chiar prea modesta.
Intrebarea ramane de ce acest balet in care Romania a platit cu sute de morti pe zi, cu deznadejdea ca politica main stream are cea mai mica tangenta cu binele general, cu disperarea de a fi captiv intr-o tara de inepti politici? Vazandu-l pe Presedinte ieri, intr-o alta declaratie care nu spune nimic, fiind lipsita de orice empatie si de orice viziune, am inteles pentru totdeauna ca exista o prapastie de orgolii intre cei care ne conduc si publicul larg. Cei care ne conduc acum au luat, exact ca Dragnea, statul pe cont propriu si l-au aruncat in lupta pentru propriul orgoliu si pentru devenirea unui destin banal si mic intr-o lume normala in destin de stat in Romania noastra stramba. Publicul larg, care a stat in marea lui majoritate in frig ore in sir sa il voteze in doua randuri pe Iohannis plateste, cu ratarea propriei vieti si tavalirea oricatei sperante, ramasul in Romania. In acea Romanie despre care Iohannis insusi declara senin, dupa 7 ani pierduti, intre o partida de golf si o vizita pe bani publici la piramida lui Keops, ca este un stat esuat. Si ca sa fie sigur ca e esuata fara rest, Iohannis alege un Citu, ca sa dau numai ultimul exemplu si cel mai patologic, ca sageata in tranta cu o Romanie obosita, fara speranta, ingenuncheata de criza. Eu nu mai am nicio iluzie in ce il priveste pe Presedinte. Blatul cu PSD este numai tichetul catre restul de 3 ani in liniste, cu mult golf si turism de stat garantate.

Ce e de facut? Multe lucruri. Dintre care cele mai importante sunt sa nu cadem in deznadejde, sa spunem de cate ori putem imparatului cat de gol este si cat de responsabil pentru aceasta criza, si sa contribuim fiecare cum putem la alternativa la acest plan de cotropire pe termen lung a tarii pe care o impartim.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close