Politică

Primirea de către Președintele României, Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit marți, 29 iunie 2021, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Islamice Iran, Sayed Hossein Sadat Meidani, ambasadorul agreat al Regatului Arabiei Saudite, Mohammed Abdulghani Mohammed Khayat, și ambasadorul agreat al Republicii Federale Nigeria, Safiya Ahmad Nuhu.

Președintele Klaus Iohannis a salutat preluarea mandatelor de către noii ambasadori, urându-le succes și asigurându-i de sprijinul autorităților române în activitatea lor.

În cursul întrevederii cu ambasadorul Republicii Islamice Iran, Sayed Hossein Sadat Meidani, Președintele României a subliniat importanța continuării negocierilor diplomatice de la Viena, în vederea menținerii viabilității Planului Comun de Acțiune Cuprinzător (JCPOA) și a exprimat speranța finalizării cu succes a negocierilor.

Ambasadorul Republicii Islamice Iran a evidențiat istoricul îndelungat al relațiilor bilaterale și a evocat celebrarea, anul viitor, a 120 de ani de la stabilirea misiunilor diplomatice între cele două țări. Totodată, a exprimat dorința de dezvoltare a relațiilor economice, în special în domeniul energetic, petrochimic, transport, sanitar.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, Mohammed Abdulghani Mohammed Khayat, Președintele României a reconfirmat dorința de aprofundare și extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral și a relațiilor sectoriale, în baza cooperării dintre cele două țări.

Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite a arătat că, în timpul mandatului său, va urmări aprofundarea cooperării româno-saudite, în special pe palierele economic și politic.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Federale Nigeria, Safiya Ahmad Nuhu, Președintele României a exprimat deschiderea părții române pentru aprofundarea și consolidarea relațiilor bilaterale.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat colaborarea existentă în prezent în domeniul educației, cu perspectiva ca aceasta să se extindă în viitor.

Ambasadorul Republicii Federale Nigeria a subliniat preocuparea țării sale pentru identificarea de noi proiecte de colaborare în domenii de interes comun, precum și pentru promovarea și continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale, cu accent pe cooperarea în domeniul cultural, educație, IT&C, tehnologie, precum și în domeniul militar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close