Politică

Primirea de către Președintele României, Klaus Iohannis, a Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 31 mai 2021, pe Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Palatul Cotroceni, în cadrul vizitei pe care acesta o efectuează în România.

Discuțiile s-au concentrat pe temele de interes în pregătirea Summitului NATO din 14 iunie, cu accent pe evoluțiile la nivel aliat privind procesul de reflecție NATO 2030 și noul Concept Strategic.

Președintele României a subliniat că viitorul Summit NATO de la Bruxelles reprezintă o etapă crucială a procesului de adaptare a NATO la provocările actuale de securitate, prin continuarea consolidării posturii aliate de descurajare și apărare.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat sprijinul pentru propunerea Secretarului General al NATO pentru un nou Concept Strategic, care să asigure un răspuns adecvat și bine calibrat al Alianţei Nord-Atlantice la actualul mediu internațional de securitate. Noul Concept va trebui să reflecte realitățile geostrategice actuale și să asigure o viziune unitară asupra priorităților NATO, cu menținerea atenției aliate asupra celor trei sarcini fundamentale, în special apărarea colectivă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close