Politică

Primarii USR PLUS investesc în energia regenerabilă

Primarii USR PLUS investesc în energia regenerabilă, pentru orașe prietenoase cu natura.

În Bacău, primarul USR PLUS Lucian Daniel Stanciu Viziteu a instalat primul lot de panouri fotovoltaice, care produc echivalentul a 32% din consumul administrativ și al atelierelor de producție de la Thermoenergy,  furnizorul de agent termic din Bacău.

Până în 2022, întreg consumul de la Thermoenergy va fi asigurat din surse regenerabile, investiția ridicându-se la 154.000 de lei.

Totodată, Lucian Viziteu investește 16,8 milioane de lei într-o turbină care produce energie termică și electrică pentru băcăuani. Această turbină va asigura furnizarea de agent termic pentru 15.000 de apartamente și 102 instituții publice, printre care și Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Pneumoftiziologie.

În Alba Iulia, primarul USR PLUS Gabriel Pleșa pregătește un proiect prin care vrea să instaleze panouri fotovoltaice pentru cinci școli și pentru sediul Primăriei, acestea urmând să asigure peste 50% din consumul de energie necesar funcționării. Proiectul va fi finanțat din fonduri norvegiene și se ridică la 800.000 de euro.

În acest moment, specialiștii din Primăria Alba Iulia lucrează la un studiu de fezabilitate și la DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție), depunerea documentelor pentru obținerea finanțării fiind în luna septembrie. Dacă edilul va obține fondurile, școlile vor avea montate panourile fotovoltaice până la finele anului 2022.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close