Politică

Premierul Florin Cîţu: Preocuparea noastră – și o provocare totodată – este să menținem economia deschisă și oamenii sănătoși

Premierul Florin Cîţu: M-am bucurat să vizitez astăzi, la Craiova, obiective de investiţii la care lucrările au demarat deja – Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu”, spitalul militar și Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești. Am participat, de asemenea, la semnarea contractului pentru alte două obiective noi de investiţii – reabilitarea și consolidarea Colegiului Național ”Carol I” și a Operei Române din Craiova. Sunt investiţii, ca multe altele din țară, pe care am promis că le putem finaliza la termen, fără amânări cum se întâmpla până acum.
Deși, de un an deja, suntem într-o situaţie dificilă din cauza pandemiei, am reușit să facem față acestei perioade investind corect resursele pe care le avem. Preocuparea noastră – și o provocare totodată – este să menținem economia deschisă și oamenii sănătoși.
Este nevoie în continuare de măsuri pentru a opri răspândirea coronavirusului. Din păcate, nu toată lumea a înțeles acest lucru și vedem cum numărul infectărilor continua să crească. Nu sunt adeptul introducerii unor restricţii dure. Vreau să ne păstrăm economia deschisă, dar acest lucru depinde doar de noi.
Campania de vaccinare merge bine, am primit doze suplimentare de vaccinuri. Obiectivul rămâne ca până la sfârşitul lunii septembrie să se vaccineze 10,4 milioane de români, adică 70% din populaţia activă, ceea ce ar însemna să depășim pandemia.
În paralel, avem în atenție și asigurarea numărului de paturi în secțiile ATI, ținând cont de evoluția îmbolnăvirilor. De aceea, am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi în secțiile ATI la 1.600. Toate ministerele şi mai ales Ministerul Sănătăţii au resursele necesare.
Am mai trecut prin perioade dificile și anul trecut; vom face faţă şi de data aceasta. Resursele există, trebuie doar să știm le gestionăm!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close