Politică

Premierul Florin Cîțu: De noi toți depinde să revenim cât mai repede la o viață normală

Premierul Florin Cîţu: Am discutat astăzi foarte aplicat cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu prefecții despre gestionarea situației pandemice și accelerarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.
Suntem pe o pantă descrescătoare a valului trei, însă trebuie să fim în continuare vigilenți și să consolidăm această situație. Mulțumesc structurilor MAI și prefecților pentru modul în care au vegheat la respectarea măsurilor de protecție sanitară și fac apel să rămână la fel de implicați. Urmează Sărbătorile Pascale și zilele de 1 și 2 mai, o minivacanță pentru români, este important pentru sănătatea noastră să respectăm măsurile de protecție: mască sanitară, distanțare socială, dezinfectant.
De asemenea, după discuția de ieri cu primarii de municipii, comune, orașe, cu președinții de consilii județene, astăzi am solicitat prefecți să lucreze împreună cu aleșii locali și cu Direcțiile de Sănătate Publică pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Avem dozele necesare, iar deschiderea centrelor drive-through, a centrelor mobile, dar și organizarea de evenimente dedicate vaccinării sunt soluții pentru a oferi cât mai multor oameni acces la imunizarea împotriva COVID-19.
De noi toți depinde să revenim cât mai repede la o viață normală care să ne permită să fim împreună cu cei dragi, să mergem la teatru, concert, restaurant sau în concediu, iar vaccinarea este soluția spre această cale.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close