Politică

Politica de distrugere a dreptei românești promovată de Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu

Deși în 2004 Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu  s-a prezentat în fața românilor ca fiind liderii dreptei românești, pe parcurs s-au dovedit din punct de vedere politic a fi doi neisprăviți.

Mai întâi, Călin Popescu Tăriceanu a ieșit din cadrul alianței „dreptate și adevăr”, al cărei copreședinte era. Deși avea doar 22% în parlament , a guvernat minoritar din 2005 pană în 2008 cu sprijinul PSD.  La momentul respectiv, apropierea lui Tăriceanu de PSD a provocat rumoare, uimire și dezgust. Mai târziu românii au înțeles că Tăriceanu este un personaj sinistru, care nu are nimic comun cu principiile liberalismului și ale dreptei românești, el fiind de fapt un ciocoi cu apucături staliniste. Singura lui treabă în politica românească fiind aceea de a apăra interesele burgheziei bugetare și ale ciumei roșii. Un alt personaj care a dezamăgit profund dreapta românească este turnătorul la securitate, Traian Băsescu. Ca și Tăriceanu și acesta este un personaj sinistru care a intrat în politică cu scopul clar de a-și rotunji averea. În perioada 2004-2014, cât a deținut funcția de președinte al României, Traian Băsescu s-a arătat un fervent susținător al dreptei românești și al statului de drept. Acest lucru s-a dovedit a fi un balon de săpun. De fapt Traian Băsescu nu a fost niciodată un susținător al justiției, iar când procurorii au pus-o sub acuzare și au emis mandat de arestare pentru apropiata sa Elena Udrea, Traian Băsescu a început să îi catalogheze în fel și chip pe anchetatori (procurori). Și ca să pună capac la toate, în 2019 l-a înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale pe Teodor Paleologul. Deși toate sondajele nu îi acordau nici o șansă lui Teodor Paleologul și prin participarea sa nu ar fi putut obține nimic pentru sine sau pentru PMP, Traian Băsescu a ținut să îl bage pe Teodor Paleologu în cursa pentru prezidenția României. De fapt miza a fost cu totul alta. Băsescu în calitate de reprezentat de bază al ciumei roșii și al burgheziei bugetare, s-a gândit că nu este corect ca în turul 2 să fi avut o finală între Klaus Iohannis și Dan Barna. Acum în 2020 deși se știe clar că nu are nici o șansă la postul de primar general, Băsescu s-a înscris în cursă pentru a majora șansele reprezentantei ciumei roșii (Gabriela Firea). Privind retrospectiv dar și în situația actuală, putem concluziona că din punct de vedere politic Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu sunt două dintre cele mai sinistre personaje care prin acțiunea și atitudinea lor (politică)  au reprezentat și reprezintă o serioasă frână în calea progresului poporului român. Gazeta Civica le transmite un mesaj celor doi: „ Lăsații în pace pe români și duceți-vă acasă.

Articole similare

Un comentariu

  1. Și concluzia mea este aceeași, din comunist convins nu faci liberal niciodată, la ăștia interesele personale sunt pe primul plan restul e poveste de adormit copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close