Politică

PNL-ul își dorește să guverneze alături de PSD?

În emisiunea legile puteri din data de 15 aprilie 2021, moderatoarea emisiunii Alexandra Păcuraru și-a exprimat dorința ca, PNL-ul să guverneze împreună cu PSD. De fapt Doamna Păcuraru este o PNL-istă declarată. Ce este de remarcat este faptul că, PNL-ul folosește același mod de a face politică precum PSD-ul. În acest sens sunt de remarcat următoarele aspecte:

  • PNL-ul în cei 31 de ani a avut destui corupți dovediți și condamnați, unii plecând din scaunul de ministru direct în penitenciar (Relu Fenechiu).
  • Și PNL-ul are baroni locali, idem PSD-ului.
  • Mulți din membrii PNL nu au o ideologie politică, motiv pentru care în cariera politică a multor figurează și apartenența la alte partide politice. De fapt, singura ideologie a multor dintre PNL-iști este banul.
  • Dea lungul celor 31 de ani, PNL a guvernat minoritar cu sprijinul PSD (guvernul Tăriceanu 2007-2008 și cel mai recent guvernul Orban 2018-2020)
  • Cea mai puternică alianță dintre PNL și PSD a avut loc în 2012, când fostul USL a guvernat împreună România până în 2014.

Concluzie Finală

Pe surse am aflat că, actualmente între PSD și PNL se duc tratative la nivel înalt pentru formarea unui guvern comun, acest fapt implicând scoaterea USRPLUS de la guvernare. Sperăm ca această informație să fie infirmată de evenimentele ce vor urma, dar un lucru este cert; Actuala coaliție nu va rezista până în 2024, întrucât cei de la USRPLUS nu vor să fure din banul public. Pentru ceilalți care formează coaliția de guvernare faptul de a se înfrupta din banul public reprezintă un mod de a fi perpetu. În aceste condiții ne întrebăm: Corupția, CIUMA ROȘIE și Băieții Deștepți vor învinge din nou?

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close