Politică

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este atributul Guvernului, nu al Parlamentului. Sperăm ca România să nu mai ajungă exemplu negativ în Europa din cauza PSD

România duce lipsă de proiecte mari, pentru că nu am avut o strategie clară, o voinţă fermă, dar şi banii necesari pentru a mişca lucrurile. Constatăm cu toţii că nu s-au făcut la timp autostrăzi, căi ferate sau spitale şi că am tot băltit din diverse motive, în timp ce alte ţări din jurul nostru s-au mişcat cu o viteză uimitoare.

 

Acum când avem toate aceste ingrediente vin cei din PSD şi propun ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie prezentat în Parlament. În caz contrar, PSD ameninţă că nu va vota ratificarea majorării contribuţiei României la Uniunea Europeană.Nu, domnule Ciolacu, PNRR nu are legătură cu Parlamentul, ci este un atribut al Guvernului. Sper că nu doriţi ca România să ajungă din nou exemplu negativ în Europa, ca pe vremea lui Dragnea, iar ţara noastră să fie arătată cu degetul la Bruxelles.Actualul Guvern trebuie să îndrepte toate legile strâmbe promovate de PSD în mandatul trecut şi o va face. Culmea, acelaşi partid social-democrat, care a fost scos din Europa chiar de către colegii lor socialişti, pune beţe în roate unui proiect ambiţios de care ţara noastră are atâta nevoie.PNRR este o şansă unică pentru a dezvolta România, nu ne putem pierde în dispute politice cu iz de şantaj.În aceste zile, partidele din majoritatea guvernamentală decid structura Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Luni a avut loc o reuniune în coaliţie pe acest subiect, iar într-un timp scurt forma finală va fi discutată cu preşedintele Klaus Iohannis pentru ca documentul să fie trimis apoi către Comisia Europeană.Ne vom îndrepta toată atenţia în perioada care urmează către PNRR. Suntem decişi să pornim cu toate forţele marile proiecte fără de care nu vom reuşi să dezvoltăm România!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close