Politică

Parlamentarii USR PLUS vizitează arhivele CNSAS

La inițiativa deputaților USR PLUS Iulian Bulai și Cristina Prună, o delegație a Parlamentului României vizitează mâine, 3 iunie, de la ora 13.30, arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Participă: Cristina Prună, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, senatorul Costel Vicol, precum și deputații Cristian Seidler, Oana Cambera, Denisa Neagu, Daniel Blaga, Brian Cristian, Emanuel Ungureanu, Iulian Lorincz și Radu Ciornei. Va participa, de asemenea, Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Este prima vizită a unei delegații a Parlamentului României în arhiva CNSAS de la Popești-Leordeni, după constituirea acesteia, în anul 2005. Doar doi demnitari ai statului român – președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis – au vizitat în trecut arhiva CNSAS de la Popești Leordeni.

Vizita delegației parlamentare a USR PLUS este doar prima etapă într-un demers mai amplu, care vizează cunoașterea temeinică a trecutului totalitar și transparentizarea informației din arhiva fostei Securități, ambele fiind indispensabile pentru consolidarea democrației și a statului de drept în România.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close