Politică

Ministrul Transporturilor (Cătălin Drulă), implicare totală pentru ca românii să aibă autostrăzi

Cătălin Drulă se implică total pentru a oferi românilor autostrăzi și șosele express de calitatea celor din vestul Europei. Munca sa are mai multe segmente (continuarea lucrărilor de la metrou, reabilitarea căilor ferate, modernizarea aeroporturilor, etc. în ultima sa postare pe care o redăm în continuare, Cătălin Drulă ne vorbește despre stadiul lucrărilor de pe autostrada Sibiu-Pitești:

Autostrada Sibiu-Pitești avansează într-un ritm susținut!

La finalul săptămânii trecute am făcut o vizită pe tronsonul 1 de 13 km între Sibiu și intrarea în defileul Oltului de la Boița. La un an de la debutul lucrărilor, șantierul a ajuns la 35% stadiu fizic, constructorul este bine mobilizat, fiind concentrat în special pe podurile și viaductele ce însumează aproximativ 2 km lungime. Anul acesta mizăm pe un progres semnificativ pe toate fronturile, astfel încât în 2022 să putem circula pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești.

O scurtă trecere în revistă a situației de pe celelalte loturi:

Pe tronsoanele 2 și 3 (cele mai dificile ale Autostrăzii Sibiu-Pitești ce străbat Valea Topologului și Valea Oltului) licitațiile sunt în plină desfășurare, au fost depuse ofertele, iar CNAIR le evaluează cu prioritate.

Pe tronsonul 4 Tigveni-Curtea de Argeș (10 km), Compania de Drumuri a anunțat zilele trecute câștigătorul licitației. Ne dorim să semnăm contractul de proiectare și execuție în cel mai scurt timp, după soluționarea contestațiilor.

Pe tronsonul 5 dintre Curtea de Argeș și Pitești (30 km), antreprenorul lucrează la proiectarea de detaliu, iar în aprilie ne dorim să dăm toate aprobările și autorizațiile necesare, astfel încât la finalul primăverii sa ne bucurăm de primele lucrări și pe acest sector.

Urmărim constant toate proiectele importante de infrastructură și ne asigurăm că acestea se fac cu cap, temeinic și că vor fi livrate la timp.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close