Politică

Ministrul de interne atacat virulent de un fost ministru de justiție

Pe motiv că nu respectă o lege intrată în vigoare încă din 2016, ministrul de interne Lucian Bode este atacat virulent de Raluca Prună, fost ministru de justiție. Concret poliția judiciară trebuie să treacă în subordinea Ministerului Public și să lucreze sub coordonarea procurorilor din parchete. Despre toate acestea aflați mai multe din ultima declarație de presă a Ralucăi Prună:

 

„Sa ii deseneze cineva ministrului de interne o schema din care sa înțeleagă ca ministerul justitiei este o alta institutie decât parchetele. Sa ii explice și ca dacă nu e de acord cu programul de guvernare poate pleca din functie – moral vorbind nu poate sta sa zădărnicească aplicarea unui program cu care guvernul a primit votul de investitura in Parlament. Nu știu însă de ce mai mir, de vreme ce și pe legile justitiei demult dezbătute, de mult așteptate, unii se mai trezesc sa anunțe nevoia de dezbateri ample in societate. Cât de ample? Câți ani mai dezbatem ca sa fie amplă dezbaterea? Intreb pe liberali care puteau dezbate 100 de variante de legi ale justitiei in 16 luni de când sunt la guvernare.

Revenind la dilema dlui Bode. In programul de guvernare este asumat clar obiectivul ca poliția judiciara sa treacă la parchete. De ce? Intre altele pentru ca așa prevede legea inca din 2016 când am creat aceasta bresa, intr-o ședința de guvern furtunoasa care sper ca va fi desecretizată candva, și am reușit ca măcar in litera legii sa sparg himera dublei subordonari a polițistului care face cercetare penală, adică a polițistului judiciar. Spre marea disperare a ministrului de interne din acea guvernare tehnocrata. E timpul așadar ca actualul ministru de interne sa lase dilemele, sa învețe cum e cu parchetele și sa aplice legea din 2016 – au trecut 5 ani. Și aici nu mai merge cu dezbaterea amplă, ca scrie la lege deja.

Astfel pot înțelege ca lumea e disperata la interne. Pierd controlul in dosare prin dubla comanda a polițistului. Pierd controlul in interceptări făcute de DOS. Prietenii știu ce spun”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close