Politică

Ministrul Claudiu Năsui desființează posturile de administratori speciali din companiile de stat

Luăm noi măsuri pentru desființarea sinecurilor din companiile de stat. Adică stopăm risipa din banii publici pentru acele funcții care au 0 activitate, în timp ce companiile nu fac decât să acumuleze datorii la bugetul de stat.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a eliberat din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la alte două companii de stat: Tohan și Carfil.

Mandatul acestor administratori speciali a fost revocat, ceea ce înseamnă că nu vor fi înlocuiți. Ministerul Economiei va iniția abrogarea prevederilor legale care specifică crearea acestei funcții.

Salariile acestor administratori, plătite din banii noștri, ai contribuabililor, erau de 8.962 de lei și 9.000 de lei pe lună.

“Cât de utili au fost acești administratori speciali pentru aceste două companii?

Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3.6 milioane de lei. Și are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei.

Carfil SA este și ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 și are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat”, a declarat Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui a luat aceeași măsură și în cazul companiilor de stat Băița SA, Uzina Mecanică Plopeni și Uzina Mecanică București.

Aceste companii fac parte din procesul de reformă început de Claudiu Năsui la Ministerul Economiei. Pentru început, au fost înlocuiți toți membrii consiliilor de administrație cu profesioniști care și-au dovedit în piața calitățile. După cele 4 luni, noile consilii vor prezenta o analiză a fiecărei societăți și, în funcție de cele constatate, va fi definit câte un parcurs pentru fiecare companie.

Nu putem tolera găurile negre care au tocat banii contribuabilului timp de peste 30 de ani.

Căpușarea, risipa și lipsa de interes caracterizează companiile de stat. A venit momentul să zicem stop.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close