Politică

Minciunile aberante ale Gabrielei Firea

După o analiză superficială a proiecției bugetului pentru anul 2021, Gabriela Firea vede doar tăieri, tăieri și iar tăieri. Într-adevăr pentru a satisface cerințele tuturor miniștrilor, bugetul României pe anul 2021 ar fi trebuit să fie mai mare cu 57 miliarde lei. Totuși nu se va întâmpla așa pentru că, Florin Cîțu le-a cerut miniștrilor să se încadreze într-un buget diminuat și concomitent le-a cerut miniștrilor să înceapă o restructurare masivă și profundă a tuturor ministerelor. Această cerință implică eliminarea surplusului de personal care sunt pe posturi de „tăietori de frunze la câini”, adică acel personal angajat pe bază de numiri politice de PSD și acoliții săi. Oricum digitalizare întregului sistem bugetar, acompaniată de achiziția de tehnică IT de ultimă generație și programe compatibile pentru cerințele actuale va duce automat la disponibilizări de personal. De fapt, bugetul anului 2021 va trebui să se plieze pe trei componente majore:

  1. Restructurarea tuturor ministerelor.
  2. Investiții masive în infrastructură.
  3. Vânzare unor pachete minoritare la societățile ce au ca acționar statul român.

Ca și concluzie finală, trebuie reținut că, guvernul Cîțu își propune o diminuare masivă a risipei banului public. Gabriela Firea ne spune că, guvernul ar trebui să aibă ca prioritate cetățeanul român. O informăm pe Doamna Firea că, o economie sănătoasă și eficientă poate produce suficientă resursă financiară pentru a susține programe de asistență socială și salariile sistemului bugetar. Toate acestea trebuie să reprezinte o rezultantă a unei economii productive și nicidecum a unei economii bazate pe consum provenit din creșteri de pensii și salarii alimentate din împrumuturi externe. Acest mod de a guverna este unul păgubos și falimentar. Ceea ce putem spune cu certitudine este faptul că, avem încredere în actuala echipă guvernamentală, și în faptul că, va redresa economia României. În continuare vă expunem ultima postare a Gabrielei Firea, care continuă sarabanda minciunilor:

„Jungla de dreapta îsi aratā efectele! Bugetul întocmit de guvernul Cîțu nu are ca prioritate oamenii, din pācate! Se vede clar acest lucru pentru că, la aproximativ același PIB cu cel din bugetul alternativă al echipei social – democrate, aduce austeritate, tăieri și sărăcie, în loc de relansare economică și creșterea bunăstării generale.

Sănătate: Cîțu taie 2,2 miliarde de lei, aproape echivalentul a 2 campanii naționale de vaccinare antiCOVID. PSD are soluții pentru creșterea cu 30% a bugetului Sănătății.

Educație : Cîțu alocă cel mai mic buget raportat la PIB, din ultimii 30 de ani. PSD are soluții pentru creșterea cu 18% a bugetului Educației.

În valoare nominală, bugetul educației crește cu doar 0,86% față de anul precedent și e mai mic cu peste 2 miliarde de lei față de alocarea din ultimul an de guvernare PSD.

Agricultură: Cîțu taie TOATE despăgubirile pentru calamități, taie aproape jumătate din subvenții(48,73%), si mai mult de o treime (37,88%) din banii pentru irigații.

Lucrări publice, dezvoltare și administrație: Cîțu taie din total 1,3 miliarde de lei-14,11% față de 2020 însă de la programele de dezvoltare ale autorităților publice locale – transferuri între UAT-uri – se taie 2,3 miliarde de lei, adică 37% din sume comparativ cu 2020.

Consecința: proiectele comunităților locale vor îngheța!

În schimb, guvernul Cîțu și-a umplut pușculița pentru a da bani preferențial, pe sub mână, clientelei politice, primarilor proprii.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close