Politică

Marcel Ciolacu oprit în timpul antrenamentului de Dacian Cioloș

Dacian Cioloș demontează toate minciunile PSD-ului și ale lui Marcel Ciolacu referitoare la proiectul prezentat de Cristian Ghinea la comisia Europeană. Dacian Cioloș dă asigurări că, documentele prezentate de România nu au fost respinse de comisia Europeană și că, sumele ce revin României vor fi încasate integral. Cioloș ne mai spune că, Marcel Ciolacu s-a specializat în sportul „de aruncat gogoși în spațiul public”. În ultima declarație de presă pe care o redăm în continuare, aflăm cum Dacian Cioloș l-a oprit pe Marcel Ciolacu în timpul antrenamentului pe care Ciolacu îl făcea la „disciplina sportivă mai sus enunțată”.

„Credeam că, după Dragnea, PSD va scăpa și de hoție, dar și de ticăloșie. Domnul Ciolacu deocamdată mă convinge că cel puțin ticăloșia rămâne o valoare și în ”noul” PSD. Pentru că altfel nu pot să interpretez de ce a lansat ideea că Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost respins de către Comisia Europeană.

Ultima dată am vorbit cu președinta Comisiei Europene despre planurile naționale de redresare și reziliență și despre procedurile de evaluare și aprobare săptămâna aceasta, luni. Și mi-e clar că abordarea Comisiei Europene nu va fi una de evaluator care bifează căsuțe verificând niște documente, ci de partener cu fiecare stat membru, pentru a ne asigura împreună că banii aceștia pe care-i împrumutăm la nivel european sunt investiți cu cap. Inclusiv în România.

Nu trebuie să mă creadă pe mine, dar măcar să citească ce zice azi Comsia, care spune că nici vorbă de vreo respingere și că solicitările de clarificări fac parte din procesul normal de negociere cu statele membre. Presupunând că vrea binele României și e de bună credință, dacă domnul Ciolacu ar avea o minimă înțelegere a procedurilor europene, nu ar fi aruncat public cu gogoși.

Din păcate, PSD și alți politicieni, dintre care unii deveniți irelevanți după alegerile din 2020, distribuie știri false fără discernământ cu privire la o temă extrem de importantă pentru viitorul dezvoltării țării. Mulți dintre ei sunt obișnuiți probabil cu perioada în care așteptau lecții și liste cu măsuri de făcut de la Bruxelles și pare că au rămas împietriti în acea perioadă.

Dacă ar fi înțeles nevoia României de a investi cu cap 29 de miliarde de euro până în 2026, cei de la PSD ar fi venit cu propuneri de proiecte în zecile de consultări publice pe domenii pe care ministrul Cristian Ghinea le-a făcut în ultimele luni. Evident că nu există în acest plan vreo contribuție de la domnul Ciolacu și PSD, pentru că nu au dorit să participe. Fie pentru că nu-i interesează, fie pentru că nu înțeleg niciun proiect care nu le aduce vreun comision.

Cristian Ghinea mi-a fost coleg și în guvern în 2016, și în Parlamentul European până anul acesta, a participat inclusiv la elaborarea cadrului european al fondului de redresare și reziliență și cunoaște bine mediul instituțional european. Chiar dacă acum trebuie să lucreze cu multe departamente din unele ministere politizate și deprofesionalizate inclusiv și mai ales de guvernele PSD, sunt convins că-și va duce treaba la bun sfârșit.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close