Politică

Mafia abonată la banii publici, lovită frontal de Claudiu Năsui

De când a apărut în viața publică din România, Claudiu Năsui s-a dovedit a fi atașat valorilor promovate de USRPLUS. În acest sens, despre activitatea lui Claudiu Năsui putem afirma că, este una onestă, transparentă și este desfășurată în interesul cetățeanului. De când a preluat conducerea ministerului economiei, Claudiu Năsui a descoperit „multe conducte branșate la banul public”. Pentru că, valorile pe care le îmbrățișează nu-i permit să lase ca, lucrurile să meargă în continuare așa, Claudiu Năsui reușește să muncească cu eficiență maximă în folosul cetățeanului român. Cei care sunt „deranjați” de activitatea lui Claudiu Năsui, au început un război mediatic și nu numai. Ce este important, este faptul că, Claudiu Năsui nu poate fi oprit pentru că dorește instaurarea domniei legii. Mai pe larg despre lupta lui Claudiu Năsui, în ultima sa postare pe care o redăm în continuare:

„O nouă zi, un nou atac josnic.

Să debranșezi grupurile de interese de la banii de la stat nu e greu. E ușor. Pur și simplu faci ce am făcut eu. Nu mai aprobi contracte/programe păguboase pentru stat din care se vede de la o poștă că se sifonează bani. Și faci totul transparent și public, așa cum am făcut aici: http://www.economie.gov.ro/informatii-publice/contracte

Ce e greu, însă, e ce urmează. Adică un atac continuu al acelor grupuri de interese care deodată se văd debranșate de la banii contribuabililor.

Aoleu! Și-a delegat atribuțiile! Normal că deleg. Toți miniștrii fac asta. Am delegat fix ce au delegat și alții înaintea mea și fix ce deleagă și alții în ministerele lor acum. Dar partea asta nu o veți citi.

Azi citesc și mă minunez. O firmă care este acționar 0.061% într-o firmă în care sunt și eu acționar (trecută în declarația de avere din 2016) a aplicat la măsura 3 cu o zi după ce a fost lansată măsura, pe 4 decembrie. Pe 6 decembrie au fost alegerile parlamentare. Pe 24 decembrie am avut prima zi de mandat. Firma nu a aplicat, deci, în ultimele 48 de ore (acolo unde sunt suspiciunile că unele firme au aplicat după ce au văzut date despre dosarele din sistem). În plus, firma nici măcar nu a venit cu o cofinanțare la limita eligibilității (acolo unde iar sunt suspiciunile). Și, în final, firma este complet neeligibilă. Este pe locul 2.174, adică are fix 1.643 de firme înaintea sa până la a fi eligibilă. Nu mai zic că eu am impus transparență pentru tot ce se întâmplă în minister.

Atacurile acestea nu mă impresionează. Mafia din sistem este puternică prin influența pe care o are și în politică, și în media. În primele zile din mandat, mi s-a spus ce va urma dacă merg pe linia de a face totul public și de a debranșa mafiile de la banul public. Fiecare ministru are de ales între complicitate cu mafia și liniște sau reformă și scandaluri constante.

Pentru mine alegerea a fost clară. Am rezistat 4 ani cu atacuri constante mincinoase la adresa mea și a familiei mele, voi rezista oricât e nevoie pentru a reforma România. Vestea proastă e de fapt pentru ei: nu mă voi opri.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close