Politică

Ludovic Orban: Desfiinţarea Secției speciale intră miercuri la vot final în Camera Deputaţilor

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunţat că proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va intra pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Camerei Deputaţilor.
Ludovic Orban: „ Participarea Președintelui Camerei Deputaților la reuniunea Comitetului liderilor este neuzuală. De regulă, Comitetul liderilor funcționează sub conducerea liderului de grup care conduce grupul cel mai numeros. A fost necesară prezența mea pentru că liderul de grup al PSD a refuzat, pur și simplu, să supună la vot o propunere de a introduce pe ordinea de zi a ședinței de plen de miercuri proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale. Colegii m-au invitat la reuniunea Comitetului liderilor, evident am condus Comitetul liderilor și am supus la vot această propunere care a fost adoptată. Ca atare, proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale va intra pe ordinea de zi a ședinței de plen de mâine.
Obiectivul nostru fundamental este să desființăm Secția Specială. Este un angajament pe care l-am luat în fața cetățenilor români, de asemenea, este o recomandare formulată în Raportul Comisiei Europene, pe care trebuie să o respectăm. Avem obiectivul de a îndeplini recomandările pentru a putea înceta Mecanismul de Cooperare și Verificare și pentru a aduce normalitate în funcționarea Justiției.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close