Politică

Laura Codruța Kovesi sabotată de Cătălin Predoiu

După ce a suferit umilința de a fi demisă printr-un decret prezidențial ilegal, Laura Codruța Kovesi se vede sabotată de un ministru care ar fi trebuit să aibă o atitudine, pro stat de drept. De fapt, Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să nu fi fost demisă niciodată și Iohannis putea face acest lucru cu riscul de a-și fi pus mandatul la bătaie. Dacă Iohannis ar fi fost suspendat de majoritatea toxică din parlament, poporul l-ar fi instalat înapoi în funcția de președinte cu o majoritate covârșitoare. Din păcate „Alianța penalilor din parlamentul României” , cu ajutorul CCR a reușit demiterea șefului DNA, demiterea procurorului general, anularea protocoalelor dintre SRI și parchete și amputarea legilor justiției. Un aspect trebuie remarcat în tot acest război dus împotriva statului de drept și anume că:

  1. Laura Codruța Kovesi a căutat dreptate la CEDO și a avut câștig de cauză.
  2. A concurat în mod individual pentru șefia parchetului european și cu toată opoziția guvernului Dăncilă, a câștigat postul de procuror european.
  • În toamna acestui an, această instituție trebuie să devină operațională, până când parchetul european va deveni funcțional, Laura Codruța Kovesi în calitate de procuror șef european are și misiunea de a organiza această instituție de la zero. Faptul că este un procuror devotat dar și un bun manager al unui parchet, a demonstrat-o cât a deținut șefia DNA și a parchetului general. Pentru a-si desfășura activitatea în bune condiții, Laura Codruța Kovesi și-a întocmit o organigramă în funcție de volumul de muncă pe care trebuie să îl desfășoare echipele de procurori din subordinea sa. Pentru România, Laura Codruța Kovesi a solicitat un număr de 30 procurori, dar Cătălin Predoiu i-a aprobat doar 10, de parcă i-ar plăti din buzunarul său. La conferința de presă din 16 septembrie 2020, susținută de Klaus Iohannis la palatul Cotroceni, Dan Tapalagă, jurnalist la G4Media, i-a semnalat acest aspect președintelui. Iohannis a replicat că Germania are 80.000.000 locuitori și are nevoie de 10 procurori. Nu contestăm cu nimic acest aspect, dar îl informăm pe D-l Iohannis că procurorii din cadrul parchetului european, nu numără locuitorii unei țări, ci anchetează faptele de corupție săvârșite cu fonduri europene. În momentul în care, Laura Codruța Kovesi a solicitat 30 de procurori pentru România, a luat în calcul volumul de muncă existent la nivelul României.
  • În funcție de volumul de muncă, ce cade în sarcina unui procuror, depinde rapiditate cu care se finalizează o anchetă, care ulterior face obiectul unui dosar care este trimis în instanță. De-a lungul celor 30 de ani, cât au trecut de la revoluție, în mas-media, în foarte multe rânduri procurorii au fost acuzați că trenează anchetele sau că finalizează un dosar cu mare întârziere. Nu odată,s-a ajuns în situația ca, o anchetă să nu se finalizeze până la prescrierea cauzei. Ei bine, Domnule Predoiu, Doamna Laura Codruța Kovesi prin faptul că a solicitat 30 de procurori, a vrut să evite cele ce au fost evidențiate de către, Cotidianul Național Gazeta Civica în fraza anterioară. În aceste condiții îi solicităm Domnului Predoiu ca în procedură de urgență să dea curs tuturor solicitărilor venite din partea Doamnei, Laura Codruța Kovesi.
  • Ca și concluzie finală, trebuie precizat că volumul fraudelor, cu fonduri europene făcute de cetățenii germani, reprezintă 15% din volumul fraudelor făcute de cetățenii români. Din aceste motive, Germania are nevoie de doar 10 procurori.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close