Politică

La sesizarea mai multor cititori Gazeta civica emite: Scrisoare deschisă către liderii alianței USR-PLUS (Dan Barna&Dacian Cioloș)

În ultima perioadă se constată o încetinire a acțiunilor întreprinse de liderii alianței USR-PLUS și de fapt acțiunile celor două partide sunt vagi, anoste și lipsite de entuziasmul si vivacitatea care au caracterizat debutul celor două partide pe scena politică românească. Prin elanul revoluționar și spiritul civic novator, alianța USR-PLUS a reușit în timp record să acapareze atenția și simpatia unui important segment electoral. Apogeul acestei alianțe a fost atins la alegerile euro parlamentare din mai 2019. După această dată în rândul membrilor alianțelor s-a instalat un soi de auto mulțumire, au intervenit și mici conflicte care s-au „răsuflat„ în mass-media. Aceste aspecte au menirea de a slabi alianța în percepția electoratului și se reflectă într-o intenție de vot scăzută. Liderii alianței USR-PLUS dar și cei care au ajuns să aibă o anume notorietate în rândul alegătorilor au „obligația„ de a ieși în minim două conferințe de presă săptămânal pentru a expune punctul de vedere al alianței față de problemele cotidiene ale românilor.

  • Electoratul alianței USR-PLUS trăiește o profundă deziluzie când vede că aceste partide nu i-au atitudine față de mârlăniile făcute de PNL ca partid de guvernare. Concret am asistat la numiri politice pe bandă rulantă, am asistat la anihilarea a două cerințe majore (alegeri anticipate și alegeri în două tururi pentru primari. Ba mai mult PNL-ului îi este permis să devină vioara întăi a politici românești prin faptul că alianța USR-PLUS se complace să devină un fel de remorcă a PNL-ului. Cetățeni români își pun toată nădejdea în această alianță și nutresc speranța că, încă nu e prea târziu pentru ca cele două partide să „livreze„ pentru românia un alt mod de a face politică așa cum ne-a fost promis la debutul celor două partide pe scena politică din România.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close