Politică

Klaus Iohannis este cel care a provocat criza politică și cel care îl susține pe Florin Cîțu

Informațiile ce sunt înserate în articolul de mai jos au fost prezentate pe Realitatea PLUS, în ziua de 4 septembrie 2021 și aparțin Ancăi Alexandrescu

Stelian Ion a fost demis de Florin Cîțu la ordinul lui Klaus Iohannis pentru că urma să organizeze concurs pentru ocuparea posturilor la DNA, Parchetul Genral și DIICOT. Acest aspect îl deranjează pe Klaus Iohnnis, care își dorește la șefia parchetelor procurori care să fie numiți de dânsul. Actualmente Klaus Iohannis îi acuză pe cei de la USRPLUS că s-au aliat cu AUR, deși nu există nici-o alianță între USRPLUS și AUR.  Totuși Klaus Iohannis nu este chiar atât de „dreapta” și de pro-occidental pe cât vrea să pară, întrucât în 2012 a acceptat să fie propunerea de premier a PSD-ului, propunere refuzată de Traian Băsescu. În 2019, guvernul minoritar al PNL-ului (ORBAN), a fost votat și a activat cu sprijin din partea PSD-ului. De fapt, PNL-ul a mai guvernat și în perioada 2007-2008 (Guvernarea Tăriceanu) minoritar cu sprijin din partea PSD-ului. La acea vreme, Tăriceanu în calitate de președinte PNL și prim-ministru i-a scos de la guvernare pe miniștrii partidului democrat pentru a guverna minoritar cu sprijin PSD. În 2019, în turul 1 al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a fost ajutat de cei de la RISE PROJECT să ajungă în turul 2 cu Viorica Dăncilă, iar pentru acest obiectiv, cei de la RISE PROJECT au dus o campanie de denigrare a lui Dan Barna. Au fost și televiziuni care au dus aceeași campanie mizerabilă împotriva lui Dan Barna pentru ca, acesta să nu ajungă în tutrul 2 cu Klaus Iohannis, deoarece Iohannis știa că, dacă în turul 2 va candida cu Dan Barna, va pierde alegerile. Actualmente, Klaus Iohannis deși se află în spatele actualei crize politice, îi acuză pe cei de la USRPLUS care cică s-ar fi aliat cu cei de la AUR. Acest lucru este fals și total neadevărat, întrucât cei de la USRPLUS nu-și doresc decât îndepărtarea lui Florin Cîțu din fruntea guvernului și numirea unui premier din partea PNL-ului care să fie om de cuvânt și care să-și respecte partenerii de coaliție. Klaus Iohannis continuă să-l susțină pe Florin Cîțu, care am aflat pe surse că a negociat cu Marcel Ciolacu pentru sprijin din partea PSD-ului, iar la schimb, Florin Cîțu le-a promis sume mari de bani celor de la PSD la rectificarea bugetară. Altă echipă de negociatori este formată din Alina Gorghiu PNL și Sorin Grindeanu PSD. Pe această speță în continuare vă prezentăm ultima declarație de presă a lui Klaus Iohannis: 

„Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.
Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.
Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.
Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.
Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.
Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close