Politică

Ipocrizia lui Călin Popescu Tăriceanu a fost auto-demascată

În 13-15 iunei 1990, minerii coordonați de Ion Iliescu au devastat Bucureștiul, sediile PNȚCD și PNL și i-au măcelărit pe cei care se opuneau comunismului. Ion Iliescu este cel care a înființat și a condus PSD-ul. Ion Iliescu este președinte de onoare al PSD-ului. În rândurile tuturor românilor cu convingeri de dreapta, PSD-ul și Ion Iliescu sunt percepuți ca continuatori ai fostului partid comunist. Călin Popescu Tăriceanu a fost premier în perioada 2005-2008. În perioada 2007-2008, i-a scos din guvern pe miniștrii PDL și a guvernat minoritar cu sprijinul PSD-ului. Colaborarea lui Tăriceanu cu PSD-ul în diferite forme a continuat până în decembrie 2020, când electoratul român nu a mai votat pentru ca, Tăriceanu să ajungă din nou în parlament. După anul 2007, care a stupefiat dreapta românească prin faptul că, Tăriceanu s-a dus în brațele PSD-ului. Tot din 2007 și până acum, Tăriceanu datorită apropierii de PSD și-a căpătat renumele de „LIBERALUL ROȘU”. Din această postură, Tăriceanu are tupeul obraznic să adreseze o scrisoare deschisă către Florin Cîțu, luând apărare unui fost deținut politic și dându-se mare liberal. Dacă ar fi cineva care să-i i-a apărare dl. Octav Bjoza, în nici un caz acel cineva nu poate fi Călin Popescu Tăriceanu, pentru că prin atitudinea și acțiunile pe care le-a întreprins ca politician, Tăriceanu poate fi catalogat ca fiind un PSD-ist bolșevic fără scrupule și în nici un caz liberal. În continuare vă expunem pe această speță, ultima postare a lui Tăriceanu:

 

„Scrisoare deschisă adresată Prim-Ministrului Florin Cîțu

Domnule Prim-Ministru,

Am aflat cu adâncă mâhnire despre decizia de a-l demite pe dl. Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat, poziție din care Domnia Sa s-a zbătut să apere și să promoveze, cu puținele puteri pe care le mai are, situația foștilor deținuți politici din România. Eforturile sale susținute cu modestie și onestitate au fost îndreptate pentru a face ca statul român să recunoască sacrificiul foștilor deținuți politici și să acorde o compensație justă pentru suferințele și nedreptățile îndurate de ei și familiile lor.

Demiterea Domniei Sale, prin decizia pe care ați luat-o, înseamnă o palmă nemeritată pentru cei care s-au opus cu mult curaj și demnitate dictaturii comuniste. Nu trebuie să uitați că practicile staliniste din România comunistă au contribuit pe deplin la eliminarea elitelor politice, intelectuale, academice, economice, militare sau religioase.

Nu puțini din cei întemnițați, care au pierit în infernul concentraționar, au fost membri marcanți ai PNL. Câțiva dintre cei care au supraviețuit au reaprins la sfârșitul lui decembrie ’89 flacăra liberalismului și au refondat Partidul Național Liberal, al cărui tânăr membru sunteți. Fără ei PNL poate nu ar fi existat astăzi, iar Domnia Voastră ar fi făcut politică prin vreo altă formațiune…. Fără cei dispăruți înainte și după ’90 PNL nu ar fi avut istoria cu care astăzi se mândrește. După cum nu s-ar fi putut mândri nici cu realizările marilor fruntași liberali, cei care au scris istoria acestei țări după revoluția pașoptistă până la al Doilea Război Mondial.

Consider că este o situație unică în Europa Centrală și de Est ca președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic să fie demis dintr-o demnitate guvernamentală, mai ales că vorbim despre un luptător anticomunist, un om care și-a trăit tinerețea în unele dintre cele mai grele închisori și lagăre ale regimului comunist din România. Prezența Domniei Sale în Cabinetul pe care îl conduceți era, din punctul meu de vedere, onorantă pentru echipa dumneavoastră. Surprinderea cu privire la decizia luată vine și din faptul că Dumneavoastră ați ales să nu demiteți oameni care meritau acest lucru pentru greșelile comise, dar ați ales să îl înlăturați tocmai pe omul care onora cu prezența sa Guvernul pe care îl conduceți.

Dumneavoastră, ca premier liberal, purtați pe umeri o moștenire care nu are comparație în nicio țară din Europa Centrală și de Est. Nu plecați urechea la sfaturile unor consilieri nepotriviți, cu insuficientă experiență politică sau de viață. Și mai ales nu luați decizii pripite. Arătați că respectați trecutul celor care s-au jertfit pentru ca România să rămână o țară liberă, democratică și europeană.

Nu persistați în greșeală și reveniți asupra deciziei nefericite prin care l-ați demis pe dl Octav Bjoza.

Călin Popescu-Tăriceanu,

Fost Prim-Ministru”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close