Politică

Incredibil: Gabriela Firea laudă USRPLUS, pe Vlad Voiculescu și critică PSD-ul

Până să fie demis pe nedrept și fără motiv, Vlad Voiculescu s-a interesat să demareze proiectele pentru trei spitale pentru arsuri severe, pentru care a și obținut finanțare. Construcția acestor  spitale urmează să demareze efectiv după ce vor fi obținute avizele pentru autorizațiile de construcție. Deși PSD-ul a condus România aproape 28 de ani de la revoluție și până în prezent, nu s-a interesat să construiască aceste spitale. Într-o intervenție avută de la tribuna parlamentului, Gabriela Firea îi solicită ministrului sănătății, Ioana Mihailă să urmărească respectarea calendarului de construire a acestor spitale și de asemenea să doteze aceste spitale cu aparatură de ultimă generație și de asemenea să pregătească personal calificat pentru aparatura ce va fi introdusă și pentru a trata arsurile severe. Prin această interpelare, Gabriela Firea demonstrează clar două aspecte:

  • Faptul că în toată perioada cât a condus România, PSD-ul a fost total dezinteresat de sistemul de sănătate din România.
  • Interpelarea Gabrielei Firea demonstrează munca eficientă a fostului ministru Vlad Voiculescu și a celor de la USRPLUS.

Pe această temă, vă expunem ultima declarație de presă a Gabrielei Firea, care reprezintă de fapt interpelarea pe care dânsa a adresat-o ministrului sănătății: Cei care apreciați munca lui Vlad Voiculescu, a echipei sale, cât și a actualului ministru al sănătății, vă rugăm distribuiți acest articol. Vă Mulțumim!!!

 

„Interpelare de la tribuna Senatului, cātre ministrul sānātātii. În România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe. La nivel național există doar 21 de paturi pentru pacienți cu arsuri de complexitate medie, în unități funcționale de mari arși, dar nu există nici nu există un centru de tratare a marilor arși.

Fondurile pentru construirea unor astfel de centre sunt asigurate dintr-un împrumut obținut de la Banca Mondială, orașele în care se vor realiza fiind București, Timișoara și Târgu-Mureș.

În martie 2021, secretarul de stat Monica Althamer anunța că au fost finalizate fazele premergătoare de realizare a documentației necesare și vor începe lucrările propriu-zise de construire.

Vă solicit să ne transmiteți informații actualizate privind stadiul în care se află aceste proiecte, pentru fiecare dintre cele trei orașe în care trebuie să fie construite, precum și etapele ce vor fi parcurse până la finalizarea lor.

Vă solicit să ne spuneti dacă există o strategie de pregătire și perfecționare și în privința resurselor umane, respectiv a personalului medical ce urmează să muncească în aceste centre.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close