Politică

În numele celor de la HORECA, Doru Oprea se revoltă cu precizări și argumente

Restricțiile cauzate de pandemie au început să pună la grea încercare puterea de răbdare a celor din HORECA. În acest sens este edificator să precizăm că, în ultimele 13 luni, cei din HORECA au lucrat doar 1 lună și jumătate, iar atunci când s-a lucrat, datorită obligativității de a se respecta distanțarea socială, s-a lucrat la o capacitate de 50%. În aceste condiții, unii reprezentanți ai HORECA au început să se „revolte” public. Este cazul și lui Doru Oprea, a cărei ultimă postare „argumentată” o redăm în continuare:

„Nu e nici o problema ca se inchid iar cafenele, baruri, restaurante, teatre si cinematografe, intelegem ca sunt ratiuni sanitare si viata oamenilor trebuie pusa pe primul loc.

Problema foarte grava este ca functionarii Statului Roman nu au facut nimic intr-un an de zile de cand a venit pandemia pentru a ajuta aceste industrii precum alte tari europene. In ciuda faptului ca acum 1 an UE a pus la dispozitia Romaniei 1 miliard de euro pentru a despagubi aceste industrii, in ciuda faptului ca 22,000 de firme au depus cereri, doar 11% din aceste firme au primit banii, adica in jur de 3000 de firme.

Desigur, cei ce lucreaza la Stat vor gasi scuze pentru incompetenta lor, vor spune ca isi merita salariile pe care le incaseaza de un an de zile, luna de luna, fara a simti criza economica sau sanitara prin care trecem. Vor spune “multumesc” prostilor din privat care asigura de 32 de ani prin taxe si impozite existenta si bunastarea lor si vor mustaci in barba o injuratura pentru ca li s-au plafonat salariile.

Totodata, Guvernul va spune ca a ajutat aceste industrii, va spune ca a platit 3 luni 75% din salariul angajatilor si inca 3 luni 41.5%, uitand ca acest ajutor a fost pentru angajati si nu pentru companii. Va spune ca a amanat plata impozitelor si a TVA, ca nu a perceput penalizari…..aici imi permit sa zambesc, cand esti inchis si ai Zero incasari, ai Zero taxe si impozite de plata, in concluzie s-a amanat plata a Zero lei pentru un an de zile.

Si in final as preciza celor care fac misto de Horeca spunand ca sunt niste golani care lucreaza la negru si sunt plini de bani, ca da, exista firme care fac asta si ca e tot treaba statului sa ii gaseasca si sa ii sanctioneze, ca na, de aia exista aceste institutii de control, altfel le putem desfiinta pentru ca nu isi justifica existenta.

In final, hai mai repede cu vaccinarea aia sa scapam o data de acest balamuc si sa ne intoarcem la o viata normala.

P.S. Eu maine ma vaccinez la Giurgiu, acolo am gasit cu greu un loc pe platforma dar mergeam si la Constanta, nu era o problema pentru mine”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close