Politică

Iată cum în mod dictatorial Florin Cîțu vrea să rămână premier și după interimatul de 45 zile

Într-o declarație făcută în ziua de 18.09.2021, Florin Cîțu a afirmat că la împlinirea a 45 zile de interimat va veni în parlament cu alți miniștri în locul celor 6 miniștri de la USRPLUS, dar că nu are nevoie de votul de încredere al parlamentului. Acest lucru nu se poate întâmpla, întrucât actualul guvern funcționează pe baza programului de guvernare adoptat în urma protocolului semnat de cele trei partide care au format coaliția de guvernare. Florin Cîțu trebuie să vină în parlament și să precizeze dacă mai respectă programul de guvernare pentru care a primit votul de încredere al parlamentului în ziua de 23 decembrie 2020. Ceea ce spunem noi este prevăzut la articolul 102 aliniat 1 în Constituția României pe care vi-l redăm în continuare: 

„ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.”

Deci la împlinirea celor 45 zile, Florin Cîțu trebuie să  vină în parlament cu cei 6 miniștri și să precizeze dacă respectă programul de guvernare pentru care a primit votul de încredere în 23 decembrie 2020, sau dacă are alt program de guvernare, sau dacă vechiului program de guvernare îi aduce ajustări sau modificări. Programul de guvernare pentru care guvernul Florin Cîțu a fost votat în data de 23 decembrie 2020 cuprinde 18 capitole aferente celor 18 ministere. Ce vă putem spune cu certitudine, este faptul că din ce se vede, Cîțu și Iohannis sunt hotărâți să guverneze minoritar fără cei de la USRPLUS, bazându-se pe alianța subterană cu PSD, pe faptul că ordonanțele de urgență nu-i vor fi atacate la CCR de către Renate Weber și pe Curtea Constituțională, care în repetate rânduri s-a arătat ostilă drumului democratic pe care trebuie să-l parcurgă România. În aceste condiții nu ne rămâne decât să sprijinim lupta onestă a celor de la USRPLUS. Cei care sunteți în asentimentul nostru vă rugăm distribuiți. Vă Mulțumim!!!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close