Politică

Iată cei zece pași prin care Klaus Iohannis a declanșat criza politică

Nu mai există nici un dubiu că în spatele actualei crize politice se află Klaus Iohannis, iar Florin Cîțu este executantul ordinelor venite de la Cotroceni. Am identificat zece atacuri grave aduse coaliției de guvernare, săvârșite de Klaus Iohannis pentru ai scoate de la guvernare pe cei de la USRPLUS, care se pare că le încurcă planurile de jefuire a banilor din PNDL3 și din PNRR celor de la PNL. Iată cronologia evenimentelor dirijate de Klaus Iohannis: 
 1. A dat ordin să fie demis ministrul justiției Stelian Ion, pentru că acesta demarase procedura de selecție a procurorilor pentru șefia parchetelor prin concurs.
 2. A semnat decretul de, demitere a lui Stelian Ion fiind conștient de faptul că acest aspect poate duce la ieșirea de la guvernare a celor de la USRPLUS. 
 3. Înainte de semnarea decretului ar fi putut să-i cheme la dialog pe cei de la USRPLUS și pe cei de la PNL și ar fi putut media un eventual conflict.
 4. Se comportă cu cei de la USRPLUS cum se comportau boierii cu slugile lor. 
 5. Îi tratează cu aroganță și dispreț pe cei de la USRPLUS, iar liderilor acestui partid (Dan Barna și Dacian Cioloș) nici nu le-a răspuns la telefon în toată perioada de la declanșarea crizei.
 6. A postat pe Facebook afirmații cum că, cei de la USRPLUS s-au aliat cu un partid extremist (AUR). Desigur aceste acuzații sunt mincinoase, perverse și lipsite de orice temei.
 7. Se află în spatele denigrării USRPLUS la nivel internațional pe care vrea să-i eticheteze ca fiind un partid care s-a asociat cu un partid extremist. 
 8. ȘI-A DORIT IEȘIREA DE LA GUVERNARE A CELOR DE LA USRPLUS ȘI CU SIGURANȚĂ NU VA FACE NIMIC PENTRU AI READUCE ÎN CADRUL COALIȚIEI. 
 9. Își dorește o guvernare cu PSD-ul, iar blatul dintre Cîțu și PSD este vizibil și de pe lună.
 10. S-a implicat în alegerile interne ale PNL-ului și, și-a stabilit preferatul în persoana lui Cîțu. 
CONCLUZIE FINALĂ: Cam acestea sunt acțiunile de „mediator și factor de stabilitate” ale lui Klaus Iohannis. Totuși acțiunile întreprinse de Klaus Iohannis se vor întoarce ca un bumerang împotriva sa după cum urmează:
 • Ludovic Orban cu sau fără acordul celor din BPN va trimite astăzi moțiunea de cenzură la guvern și cel târziu săptămâna viitoare parlamentul va fi obligat să dea un vot pe moțiunea de cenzură. 
 • La votarea moțiunii de cenzură se va devoala blatul dintre PNL și PSD. Și dacă la votul moțiunii de cenzură este posibil să asistăm la un refuz de a vota moțiunea prin invocarea a diverse motive puierile, în maxim 45 de zile guvernul Cîțu va trebui să ceară din nou votul de încredere al parlamentului. În acel moment se va vedea clar dacă între PNL și PSD există un blat. 
 • O ultimă posibilitate ca, Florin Cîțu să rămână în fruntea guvernului este un transfer masiv de parlamentari de la PSD la PNL. Dacă se va ajunge într-una din situațiile mai sus enunțate, putem spune că Klaus Iohannis și cei de la PNL ignoră și calcă în picioare voturile românilor. Cei care citiți acest articol și detestați acest mod de a face politică, vă rugăm distribuiți. Vă Mulțumim!!!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close