Politică

Iată ce personaj de marcă părăsește PNL-ul și se alătură grupării ORBAN

Începând de vineri, 5 noiembrie și Violate Alexandru părăsește PNL-ul și se alătură grupării ORBAN. Despre Violeta Alexandru putem spune că este o fire sensibilă, care crede în valorile liberale pe care nu vrea să le trădeze. Despre Violeta Alexandru mai putem spune că, îi place să se dedice până la epuizare pentru binele celor mulți. Cotidianul Național Gazeta Civica are respect pentru merituoasa Violeta Alexandru a cărei ultimă declarație de presă o redăm în continuare: 

Depusesem astăzi, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, o informare privind dezafilierea mea de la grupul deputaților PNL începând cu data de vineri, 5 noiembrie. Nu mi-a făcut nicio plăcere să ajung aici. Ea își producea efectele atunci când anunțam în plenul Camerei, prima ședință fiind luni. Informasem înainte liderul de grup, am considerat că este civilizat să nu audă din presă.

Oricum, nu a mai contat nimic. La 2 ore după ce am depus hârtia, grupul PNL din Camera Deputaților mă și exclusese.
Cine intră în politică ar trebui să caute să urască mai puțin și să își canalizeze timpul și energia pentru a lăsa cât mai multe lucruri bune și concrete în urmă. Nu se construiește pe ură. Cine crede asta, de fapt, nu e sigur pe el.
La cât de drag îmi e să fac treabă în echipă, eu întotdeauna caut să adun, nu să dezbin sau să îndepărtez oamenii. Cei care au lucrat cu mine, mă știu cum sunt. Mă bucur când o idee devine un proiect de echipă. Asta sunt. În realitate, în PNL nu mai există niciun dialog, niciun spirit de echipă. Chiar din perioada de campanie internă. Pare că nu se mai termină ceea ce am simțit încă de atunci că s-ar putea întâmpla. Cei care au preferat să fie într-o zonă de neutralitate, trebuie să accepte că neimplicarea a avut riscuri. Astăzi, în țară, colegii mei liberali sunt excluși pentru că nu renunță să spună ceea ce cred. Îi aud pe acești colegi. Nu sunt singuri.
Nu o să mai scriu prea mult despre faptul că mă revoltă cum stă PNL la masă cu PSD. Știți cum gândesc. Am mai spus, de altfel. Nu pot să îmi scot din cap imaginea cu PSD și PNL la masa negocierilor. F. Cîțu la masă cu Ciolacu. Nu avem, din nou, propunere de premier după blocajul în care ne aflăm. Partidul Național Liberal, partidul al cărui brand îl respect enorm, decisese că nu face nicio înțelegere cu PSD. De niciun fel. Cum am ajuns aici? Comparăm PSD cu USR? Eu nu sunt din această poză cu PSD în care s-a băgat Florin Cîțu și, în care, din păcate, a băgat și PNL. Mă jenează pe mine chinul unor colegi care se străduiesc să explice cum (după ce inițial susțineau refacerea coaliției) nu ar fi, totuși, așa rău să vorbim și cu PSD. Îmi e jenă de jena lor. La ora aceasta, PNL încă sponsorizează postări prin care atacă USR. Ce să mai înțeleagă oamenii decenți din această țară despre PNL?
Următorul pas este excluderea mea din Comisia de Muncă. Așa s-a întâmplat cu toți cei care au avut îndrăzneala să aibă altă opinie decât cea a echipei care nici nu știu ce crede că a câștigat în PNL.

Liberă rămânând, voi susține cu toată forța ideile liberale în care cred și pe care le consider sănătoase pentru România. Nu poți fi și liberal și fricos. Capul sus, liberali!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close