Politică

Greșeala lui Dacian Cioloș și a USRPLUS

Săptămâna viitoare, alianța USRPLUS urmează să numească un guvernator pentru Delta Dunării. Cotidianul Național Gazeta Civica nu este de acord ca posturile din spațiul public să fie ocupate prin numiri politice. Acest mod de a face politică, este unul detestabil și poporul român a fost împotriva lui în perioada când la guvernare era PSD-ul. O spunem clar și răspicat că, detestăm și dezaprobăm numirile în funcțiile publice, indiferent din partea oricărui partid ar veni. Spunem acest lucru pentru că, PNL-ul procedează la fel și UDMR-ul procedează la fel, ori aceste lucruri nu am mai fi vrut să le vedem la actuala coaliție de guvernare, care s-a autointitulat ca fiind una reformatoare. Postul de guvernator al Deltei Dunării ar putea fi ocupat prin concurs s-au prin alegeri cum sunt de exemplu alegerile parlamentare. În nici un caz nu suntem de acord ca, posturile publice să fie ocupate prin numiri politice. Pe această speță vă expunem ultima postare a lui Dacian Cioloș:

 

„Intrăm în ultimele etape pentru selecția transparentă a Guvernatorului ARBDD în Deltă, după aproape o lună de dezbateri deschise publicului, cu asociații și oameni de acolo. Urmează, începând de săptămâna viitoare, să facem apel deschis la candidaturi pentru postul de Guvernator, Alianța USR PLUS asumându-și responsabilitatea acestei numiri după o recrutare profesionistă.

Nu, nu e doar de ochii lumii. Nu avem un guvernator scos din pălărie. Chiar vrem să facem o recrutare pe bune, pe bază de competențe!

În această săptămână a fost finalizat documentul „DeltaVie 2030” (link: t.ly/aPhw), care stă la baza realizării profilului viitorului Guvernator, realizat prin consultarea a peste 50 de reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale, administrației locale, comunității locale, comunității științifice și mediului de afaceri, după o lună de dezbateri tematice.

Le mulțumesc tuturor celor care au participat constructiv la aceste dezbateri, care au dus la un document clar și concis care cuprinde așteptările și recomandările tuturor celor interesați de rolul conducerii ARBDD în conservarea și dezvoltarea sustenabilă a Deltei Dunării.

Materialul este deja un excelent ghid pentru activitatea viitorului Guvernator și în ceea ce privește reforma ARBDD. Va ajuta în elaborarea strategiei și a planului de management al ARBDD și indică eventualele modificări legislative și proiecte de dezvoltare necesare Deltei Dunării și oamenilor ei.

Săptămâna viitoare, venim cu detalii despre depunerea candidaturilor. Le garantăm un proces profesionist de selecție de care se vor ocupa două firme de recrutare.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close