Politică

Gabriela Firea recunoaște că PSD-ul i-a mințit și ignorant total pe români

În perioada cât a condus România (23 ani din 31 scurși de la revoluție), PSD-ul a fost total dezinteresat atât de românii din țară cât și de cei din diaspora. De fapt, românii au plecat din țară datorită guvernelor corupte și incompetente care s-au perindat pe la Palatul Victoria.  De la tribuna parlamentului în calitate de senator PSD, Gabriela Firea se arată interesată de românii de diaspora?!?! În același timp, Gabriela Firea îi cere ministrului muncii (Raluca Turcan) să adopte în regim de urgență măsuri pentru protejarea românilor din  diaspora. Cu această propunere suntem întru totul de acord, dar în același timp o întrebăm pe, PSD-ista Firea: De ce PSD-ul în toată perioada cât a guvernat România nu a adoptat nici-un fel de măsuri protecționiste pentru muncitorii români de peste graniță? Sigur la această întrebare nu va avea răspuns doamna Firea, pentru că politica dânsei ca de altfel a tuturor celor de la PSD, este MINCIUNĂ, DEMAGOGIA și DISTORSIONAREA ORDINARĂ A ADEVĂRULUI. În continuare vă expunem ultima declarație de presă a Gabrielei Firea, în care face referire la cele mai sus enunțate:

 

„Cui sunt lăsați în grijă muncitorii români din diaspora? De ce guvrnul îi abandonează? Am adresat de la tribuna Senatului o interpelare pe această temă ministrului muncii :

“În luna aprilie 2021, ați anunțat modificarea Legii privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, inclusiv privind legalitatea contractelor cu angajatorii din statul unde aceștia merg să muncească.

Având în vedere că v-ați asumat această responsabilitate, sper că nu veți rămâne indiferentă la tragedia unei familii de români, semnalată de un cotidian central.

Concret, un muncitor român și-a pierdut viața pe 4 mai pe un șantier din Frankfurt, într-un accident de muncă, iar fiul său a fost rănit grav. Ambii erau angajați la o firmă din România și nu erau asigurați în Germania, conform legislației germane.

Vă solicit să dispuneți urgent verificarea condițiilor în care acești români munceau în Germania, a firmei care i-a trimis acolo și a legalității contractelor încheiate.

Vă cer să faceți aceste informații publice.

De asemenea, vă solicit să ne informați dacă familia va primi despăgubiri, ce drepturi are fiul decedatului în urma accidentului de muncă.”

Solicit răspuns scris.

Senator Gabriela Firea”

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close