Politică

Gabriela Firea demască dezastrul lăsat de PSD în sistemul sanitar

PSD-ul a guvernat România timp de 23 de ani din 31, câți s-au scurs de la Revoluție. În toți acești ani, singura grijă a PSD-iștilor a fost jefuirea banului public și acumularea de averi nesimțite. Conform promisiunilor cu care PSD a câștigat alegerile în 2016, ar fi trebuit ca, până în 2020 să avem un spital metropolitan și 8 spitale regionale. Promisiunile PSD-ului au rămas doar promisiuni. Nici spitalele existente nu au fost dotate cu echipamente care să răspundă nevoilor de sănătate ale poporului român. Gabriela Firea îl acuză pe Președintele Klaus Iohannis că minte, întrucât a declarat că, la ATI sunt puțin peste 1000 de paturi, deși conform celor de la Europa Liberă și statisticilor prezentate de cei de la EUROSTAT avem peste 4.000 de paturi. Informația celor de la Europa Liberă și a celor de la EUROSTAT este parțial corectă, întrucât la ATI într-adevăr sunt peste 4000 de paturi, dar dintre acestea puțin peste 1000 sunt echipate cu sistem de ventilație (OXIGEN) și sistem de monitorizare. În aceste condiții, îi spunem Doamnei Firea că, degeaba ai paturi libere la ATI, dacă acestea nu sunt echipate cu cele necesare pentru îngrijirea bolnavilor. Actualmente, a fost realizat un proiect ce urmează a fi lansat pentru licitații, pentru a achiziționa echipamente cu care să fie dotate încă 2000 paturi ATI. Pe această speță, vă expunem în continuare ultima postare a Gabrielei Firea:

 

„Cine minte populatia, ca sā o tinā inchisā în casā si înspāimântatā, mai mult decat este cazul? Cum dispar paturile de la ATI din România!? Potrivit datelor Eurostat din martie 2020, România avea 2653 de paturi de ATI. Potrivit unei analize a Europa Liberă din noiembrie 2020, care cita un raport al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în țara noastră erau 4.175 de paturi de ATI iar președintele Iohannis declara că numărul acestora a fost dublat!

Cine minte?

Și atunci, cum de s-a ajuns la puțin peste 1.000 de paturi de ATI în martie 2021!?

În concluzie, care este, în prezent, numărul total de paturi de ATI din România, dar și cum sunt acestea distribuite, pe fiecare unitate sanitară în parte, domnule ministru Vlad Voiculescu!?”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close