Politică

Gabriela Firea continuă să mintă cu nerușinare

Joi 24 iunie 2021 guvernul a adoptat o ordonanță prin care unele servicii de sănătate oferite de clinicile private vor fi finanțate de bugetul CNSAS. Această inițiativă vine să suplinească servicii pe care le găsesc doar la privat și până acum erau contracost. De exemplu Dializa este oferită pacienților care au nevoie de acest serviciu doar de clinicile private. De fapt această inițiativă se vrea o completare a serviciilor pe care sistemul public de sănătate nu le poate oferi. Precizare Importantă: finanțarea unor servicii oferite de clinicile private nu diminuează cu nici un bănuț cuantumul bugetului pentru sectorul public de sănătate care în acest an a fost majorat cu 38% fiind practic cel mai mare buget pe care l-a avut ministerul sănătății de la revoluție încoace. Și investițiile pentru sectorul public constând în mijloace fixe, bunuri și servicii se bucură în acest an de o finanțare cu 80% mai mare față de anii precedenți. faptul că românilor le este oferită posibilitatea de a alege unde să se trateze este un lucru îmbucurător, întrucât din concurență derivă calitatea. Concluzionând putem spune că, deși am căutat, nu am găsit nicăieri stipulat că, finanțarea unor servicii de sănătate în mediul privat nu duce la diminuarea finanțării sectorului public. Cu toate aceste, Gabriela Firea invadează cu minciuni spațiul public, cu evenimente care nu se vor întâmpla niciodată. Pe această temă vă expunem ultima declarație de presă a Gabrielei Firea, căreia pe  această cale îi adresăm întrebarea: În ce act emis de actuala putere, a găsit stipulat că finanțarea unor servicii de sănătate oferite de mediul privat va duce la subfinanțarea sectorului public de sănătate?

„Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci! Așa înțelege puterea #dedreapta să guverneze, luând peste 250 de milioane de euro din sistemul public, și așa subfinanțat, pentru a-i da clinicilor private. Astfel, rămân mai puțini bani la dispoziția spitalelor de stat, ceea ce înseamnă asistență medicală gratuită mai puțină și de o calitate mai proastă pentru marea majoritate a cetățenilor – cei care nu-și permit coplata la clinicile private.

Este, în fapt, încă o tentativă de privatizare a sănătății!

Anul trecut, în februarie, o încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului, care a atacat cu succes la CCR ordonanța guvernului.

În iunie, judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituțional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate.

Abuzul actualei puteri, care a revocat din funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber, face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR.

Vom ataca la Curtea Constituțională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare. ”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close