Politică

Gabriela Firea a fost otravită

În ultima sa postare, Gabriela Firea țipă ca a fost otravită, atât ea cât și toți bucureștenii. În acest sens, îi recomandă lui Nicușor Dan să verifice valorile noxelor din aerul pe care îl respiră bucureștenii. Referitor la acest aspect, Gabriela Firea indică și locațiile unde staționează focarele de poluare, iar ca responsabil indică și ministerul mediului. În capitala României, într-adevăr nivelul poluări a atins cote alarmante, dar pentru diminuarea fenomenului trebuie eliminată toată gama care compune aerul viciat. Noi știm că, poluarea capitalei nu este un subiect nou și nu reprezintă o vină exclusivă a lui Nicușor Dan sau a ministerul mediului, dar mai multe pe această speță vă expunem ultima postare  a lui Gabriela Firea:

 

„În această dimineață, Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la stațiile statului cât și la cele private, au înregistrat valori extrem de ridicate. Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!

Nici măcar anul trecut, când poluarea era un principal atac la adresa mea și a echipei mele.

Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă?

Domnule ministru al Mediului, ați cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și astfel să aflați cine ne poluează?

De o lună, ați anunțat echipe mixte de control. Ați luat polițiștii locali de la treburile lor și i-ați pus să facă treabă inspectorii de la Mediu. Sunt echipele pe teren? Ce se întâmplă?

S-a ars iarăși păcură la CET-uri? Sunt probleme la cele trei mari gropi de gunoi, Chiajna, Vidra și Glina? A fost un accident la vreunul dintre operatorii economici din București și Ilfov, cu instalații autorizate de ardere a deșeurilor?

Fix acum un an s-a întâmplat la fel! Nici acum nu știm cine a fost de vină atunci, în ciuda scrisorilor trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentului României. Cine trebuia să se ocupe avea alte preocupări. Să nu uităm, totuși, că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, negocia șpagă în fier și se certa cu mine, îl loc să caute poluatorii.

Însă, în timp ce bucureștenii respiră otrăvuri, Primarul PUZișor are alte preocupări. Astăzi, a convocat ședință de îndată la Consiliul General al Municipiului București pentru a prelungi contractul cu un lanț de restaurante fast-food. În cinci luni de mandat, a încercat de vreo patru ori să treacă acest proiect și nu i-a ieșit! Urgenta mare! Peste sanatate, poluare, santiere…”

Articole similare

Un comentariu

  1. Bravo Gabi stai cu gura pe ei ca in afara de alegeri și mușuroiul făcut la banul public nimic nu-i interesează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close