Politică

Gabriel Stanciu, un tânăr întors din diaspora, reprezintă un reper de urmat

Deși avea o carieră și o poziție socială demnă de invidiat în diaspora, Gabriel Stanciu s-a întors pentru „a pune umărul” la ridicarea României din stadiul de țară subdezvoltată din punct de vedere al infrastructuri. Ce se poate face pentru ca tinerii meritoși precum Gabriel Stanciu să se întoarcă în România?

În primul rând este necesar ca în cadrul guvernului să fie angajată o vastă echipă de proiectanți care să livreze „proiecte pe bandă rulantă”, pentru comunități iar între proiecte să existe o conexiune perfectă. De asemenea trebuie modificată legea licitațiilor publice, în sensul ca cei care participă la licitații să fie limitați de condiții cum ar fi:

  1. Experiență care să îi recomande
  2. Capital social pentru garanția lucrărilor precum și alte solicitări care să îngrădească și să stopeze contestațiile la nesfârșit

Cum pot fi stimulați tinerii pentru a se întoarce în România?

Răspunsul e simplu și ține de legislație. În legea achizițiilor publice trebuie introdus un articol prin care ÎN MOD OBLIGATORIU SALARIUL MINIM PENTRU TOATE LUCRĂRILE DIN INFRASTRUCTURĂ EFECTUATE CU FONDURI EUROPENE NERABURSABILE SĂ FIE MINIM 4.000 EURO BRUT. În acest mod cel care va munci la aceste lucrări va primi 4.000 euro minus 41,5% contribuțiile sociale la bugetul statului, adică un net de 2340 euro. În acest mod va fi rezolvat deficitul la fondul de pensii și se va putea acorda diferența de majorare până la 40% fără alte împrumuturi și de asemenea va putea fi rezolvată și problema alocațiilor. Tot în acest mod vom avea parte de o infuzie sănătoasă de capital pe care o vor face cetățenii români aflați în țară din veniturile salariale. CUM SPUNEAM, GABRIEL STANCIU REPREZINTĂ UN REPER ȘI UN EXEMPLU DE URMAT. PE ACEASTĂ CALE GAZETA CIVICA  ÎI ADRESEAZĂ SOLICITAREA DOMNULUI GABRIEL STANCIU DE A SUPUNE SPRE ANALIZĂ PROIECTUL GAZETEI CIVICE. Domnul Gabriel Stanciu de la nivelul unui oraș mic precum Corabia are posibilitatea de a impulsiona ceea ce reprezintă implicarea civică, pentru că dumnealui dă mereu exemple de civism care au menirea de a MIȘCA ROMÂNIA.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close