Politică

Gabriel Pleșa candidatul USR la primăria Alba Iulia își propune revoluționarea modului în care se face administrație

Cotidianul Național Gazeta Civică apreciază implicarea și munca lui Gabriel Pleșa, pe care a făcut-o în folosul locuitorilor din Alba Iulia și consideră că este un candidat responsabil și capabil de care locuitorii Municipiului Alba Iulia au nevoie

 

Gabriel Pleșa este omul care iese din tiparul politicianului obișnuit întrucât are o gândire novatoare și revoluționară și un alt concept de a face administrație publică locală. În Alba Iulia sunt multe investiții care așteaptă să fie demarate și altele care se află la stadiul de gândire și așteaptă să fie proiectate. Alba Iulia este orașul în care parfumul istoriei te întâmpină la tot pasul și transmite un mesaj mut prin care „solicită” o îmbinare perfectă între trecut și prezent. Gabriel Pleșa este omul de travaliu, care își propune să ducă o muncă titanică prin care imagine orașului Alba Iulia și viața locuitorilor acestui oraș să cunoască o îmbunătățire substanțială. De fapt, Gabriel Pleșa a împărtășit și promovează toate ideile sănătoase cuprinse în programul alianței USR+PLUS. Vă expunem în continuare unul dintre comunicatele de presă, care vizează cele mai sus enunțate despre Gabriel Pleșa și alianța USR+PLUS:

 

„În fiecare zi aflăm că economia urmează să fie repornită, cu toate că încă nu există un plan cu măsuri concrete şi reforme care să sprijine acest lucru.

Or, nu putem vorbi despre o relansare a economiei fără să regândim complet unele mecanisme şi fără o reformă fiscală în ce priveşte impozitarea muncii, care e necesară acum mai mult ca oricând.

Taxele şi contribuţiile pe care salariaţii le plătesc în România sunt printre cele mai mari din Europa. Peste 35% din venitul brut al unui angajat merge la stat, sub formă de impozite şi contribuţii. Aceste impozite şi taxe au un impact major, în special asupra angajaţilor cu venituri mai mici.

Putem să vorbim de varianta simplă a reducerii, per total, a taxelor pe muncă, sau putem să vorbim despre o taxare diferenţiată, cu trepte de venit, cu nivel de taxare diferit pentru sume ce depăşesc o anumită limită de venit, cum se întâmplă în Germania, de exemplu, ori în cele mai multe ţări din Europa.

Această reformă fiscală trebuie să aibă loc acum, iar modul şi nivelul de taxare a muncii trebuie schimbate.

Impactul reducerii sau chiar eliminării impozitului pe salariu minim ar aduce un beneficiu extrem de mare pentru o mare parte a populaţiei.

O creştere a venitului net, cu câteva sute de lei, pentru o persoană cu salariu brut de 2.200 lei, înseamnă o veritabilă gură de oxigen, în timp ce, să spunem, o taxare mai mare a sumelor ce depăşesc un anumit plafon, spre exemplu de 5.000 de lei, nu ar însemna un impact insuportabil pentru acel angajat.

Nu e normal ca presiunea fiscală să fie la fel de mare, procentual, atât asupra unui angajat cu salariu de 2.500 de lei lunar cât şi a unuia cu peste 10.000 de lei lunar.

Reforma fiscală în domeniul impozitării muncii este un proiect pe care USR l-a propus şi îl susţine de multă vreme.

Cred că tărie că acum, când vorbim de repornirea economiei, avem nevoie de astfel de măsuri, care să sprijine atât mediul economic dar mai ales angajaţii, în speciali cei cu venituri mici şi medii.”

 

Vă expunem în continuare ultima postare de pe facebook-ul personal a lui Gabriel Pleșa care reprezintă de fapt un mesaj electoral:

 

„Stradă cu stradă, cartier cu cartier, schimbăm Alba Iulia în BINE!
Pe 27 septembrie, vă aștept alături de mine și colegii din USR-PLUS să fim parte a schimbării în bine, să transformăm administrația locală într-un partener real al fiecărui cetățean.
Am fost și suntem în stradă, într-un dialog deschis și onest cu fiecare cetățean, bazat pe idei și proiecte realizabile.
Fiecare întâlnire și reîntâlnire cu cetățenii îmi dă încredere că suntem pe drumul cel bun, că Alba Iulia e pregătită să aleagă schimbarea.
Le mulțumesc pentru susținere și încurajări tuturor celor cu care ne-am întâlnit în zona Centru, a orașului de jos, precum și tuturor celor care ne-au trimis și ne trimit mesaje de susținere și încurajare.
Da, se poate! În ciuda unui sistem de vot într-un singur tur, creat pentru a menține vechile structuri în jurul ciolanului, sunt convins că albaiulienii vor alege rațional, vor alege schimbarea în bine!
Veniți cu toți, pe 27 septembrie, să fim parte a schimbării!
Cu ajutorul bunului Dumnezeu, alături de OAMENI CA TINE, vom schimba Alba Iulia în BINE!”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close