Politică

Florin Cîțu va reduce cu 300.000 numărul bugetarilor

Actualmente, în sistemul bugetar este un excedent de personal pe care economistul șef al BNR ( Valentin Lazea) îl estimează la 300.000 angajați. De fapt, Valentin Lazea propune ca, 300.000 de bugetari să fie concediați. Considerăm că acest lucru se poate face foarte simplu, prin emiterea unei noi organigrame pentru sistemul bugetar, în care 300.000 de posturi să nu se mai regăsească. Despre faptul că, angajații din sistemul bugetar au început să devină o problemă națională, a vorbit și Florin Cîțu la B1 TV în ziua de 11 martie când a arătat că, anvelopa salarială pentru bugetari „înghite” 11% din PIB. Reducerea numărului angajaților din sistemul bugetar va avea mai multe componente, pe care le enunțăm:

  • O nouă organizare administrativ teritorială. Ce înseamnă acest lucru? Mai multe comune și chiar județe vor fi comasate.
  • Pentru noua organizare administrativ-teritorială va exista o noua organigramă.
  • Posturile reieșite din noua organigramă vor fi scoase la concurs.
  • Vor fi eliminate sporurile aberante.
  • Va fi stimulată performanța prin introducerea și acordarea de BONUSURI DE PERFOMANȚĂ.
  • Întreg sistemul bugetar va fi digitalizat.

 

 

Concluzie finală

Aceste inițiative ale guvernului Cîțu vor avea ca rezultantă finală formarea unui sistem bugetar suplu, profesionist și aplecat spre nevoile cetățenilor. Cotidianul Național Gazeta Civica, salută și susține întru-totul reformele guvernului Cîțu. Cei care sunteți de acord cu noi și sprijiniți reformele guvernului Cîțu, vă rugăm distribuiți acest articol, Vă Mulțumim!!

Etichete

Articole similare

2 comentarii

  1. Nu stiu ca reducerea anvelopei salariale prin eliminarea a 300000 de angajati este cea mai buna metoda. In primul rand, obligati sa iasa la pensie cei care au implinit varsta legala si au anii completi de munca. Pot ramane sa lucreze la stat pana la 70 ani doar profesorii universitari, cercetatorii si unii care au primit un mandat ce se afla in derulere. Nu acceptati cumului pensiei cu salariul la stat, este o greseala mare. Academicienii au pensii normale, indemnizatii de merit si indemnizatii de academicieni. Nu e de ajuns? Cei de la CCR au de asemenea, prea multe indemnizatii. Sa-si termine mandatele si sa plece fara pensii speciale. Magistratii au salarii f. mari pt. care, nu stiu daca platesc contributii la stat. u de asemenea, pensii speciale in conditiile in care multi dintre ei dau sentinte aberante favorizand infractorii. cat despre bonusurile de performanta, doresc sa atrag atentia ca in 1998 presedintele Constantinescu cu buna credinta, a promulgat L. 154/1998 zisa L. performantei. Nu a fost sa fie aplicata corect. La acel moment , totul depanzand de sefii de departamente, s-au platit niste polite unor salariati incomozi. Unii salariati cu functii mici mergand cu saosele sau plicurile la sefii lor directi, au fost incadrati cu salarii mai maei decat salariati cu adevarate performante profesionale si cu grade superioare. A fost multa suparare. In anul 2000 revenind PSD-ul la conducerea tarii, partid pe care nu l-am votat niciodata, a instituit o noua grila de salarizare prin care, fiecare si-a regasit locul meritat. ATENTIE sa nu faceti gafe d-le Prim Ministru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close