Politică

Există șanse foarte mari, ca Iohannis să părăsească Palatul Cotroceni așa cum a plecat Ceaușescu cu elicopterul în 1989

Klaus Iohannis, în mod deliberat vrea să impună o dictatură nesimțită. Pentru această acțiune josnică se folosește de niște lachei jalnici (Florin Cîțu, Rareș Bogda, Dan Vîlceanu, Alina Gorghiu, Emil Boc, Robert Sigartău, etc.) Și deși echipa lui Cîțu numără mai puțin de 100 parlamentari, Iohannis ține morțiș, ca România să fie condusă de această minoritate. În plus a scos de la guvernare un partid reformator și păstrează la guvernare un partid constituit și, care activează pentur minoritatea Maghiară. Comportamentul lui, Iohannis și a minorității PNL care îl susține reprezintă o, ofensă și o jignire sfidătoare la adresa poporului român. Nu exagerăm dacă spune că, acest comportament dictatorial specific țărilor din America Latină poate stârni un val de furie populară, care nu va putea fi stăvilit așa cum nu a putut fi stăvilită revolta românilor în 1989, împotriva lui Nicolae Ceaușescu. În acest sens este edificatoare postarea fostului purtător de cuvânt a lui Traian Băsescu (Bogdan Oprea) care cere cu disperare consilierilor lui Iohannis să-l oprească din acțiunile sale iresponsabile. În continuare vă expunem postarea de pe pagina de facebook a lui Bogdan Oprea: 

„Apel către consilierii președintelui
Klaus Iohannis trebuie oprit! Și-a pierdut întru totul uzul rațiunii! Actele din ultimele săptămâni, încununate de vizita de ieri la piramidele din Cairo, când acasă îi mor zilnic de COVID-19 peste 500 de oameni, iar țara îi este în situația disperată de a primi ajutoare de la Serbia și Republica Moldova, arată un om scăpat cu totul de sub control.
A împins țara în mod voit într-o criză politică dintr-o vanitate pe deplin iresponsabilă dovedindu-și din nou lipsa totală de pricepere politică. A gestionat o criză medicală cu un amatorism întrecut doar de propria autosuficiență. A fost mereu în contratimp cu totul, decretarea stării de urgență de la începutul anului trecut, relaxarea măsurilor, înăsprirea lor, nimic n-a fost decis la timp și în raport cu pericolul iminent.
Și-a boicotat partenerii din propriul partid și aliații din coaliția care-i asigura guvernarea. Și-a jucat politic feroce coechipierii și mimează joaca politică împotriva adversarului. Patronează o degradare a democrației de tristă amintire în istoria țării noastre și girează, cu seninătate, instaurarea unei dictaturi pe care o vrea și militară. S-a debarasat cu ușurință de Laura-Codruța Kövesi, dar trage de timp când vine vorba despre toxica Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. A moștenit, la preluarea funcției, o Românie cu criterii tehnice de aderare la spațiul „Schengen” îndeplinite în totalitate și un Mecanism de Cooperare și Verificare (MCV) ce începea să semene cu un elogiu și ne-a adus în starea în care ne aflam cu aproape 20 de ani în urmă. A moștenit o Românie cu 3 din 4 criterii de convergență la moneda euro îndeplinite și ne-a adus în urma Croației, aderată la UE la 6 ani după noi, și a Bulgariei, ambele cu date de trecere la euro deja stabilite. Nu a produs nicio idee în politica europeană și nu a impus nicio decizie mare la Bruxelles. În schimb, i s-a dus faima prin cancelariile străine pentru vizitele de stat somptuoase demne de dictatorii africani ai anilor ‘90.
Fac apel la consilierii prezidențiali și de stat și la ceilalți oameni de instituții să ia atitudine în fața președintelui! S-o facă discret la început, iar, dacă acesta nu reacționează la o abordare elegantă, s-o facă și public, orice numai să-l readucă pe președinte la simțurile rațiunii! Sunt și oameni de calitate în jurul președintelui, cu mulți dintre ei am avut ocazia să lucrez sau să colaborez, pe alții îi știu din spațiul public. Unii dintre ei mă respectă și știu că-i respect și eu, la rândul meu. Ați fost mulți ani la rând oameni cu coloană vertebrală și ați făcut cinste serviciului public în care vă aflați. Nu vă deziceți de toate acestea după atâția ani! Acum nu mai este vorba doar despre rușinea unei țări, ci, efectiv, mor oameni cu zile! Iar cel pe care-l consiliați este principalul responsabil. Citiți jurământul pe care l-a depus, povara lui este și pe umerii voștri!”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close