Politică

Este posibil ca magistrații din Italia să-i lase fără replică pe omologii lor din România

Pe speța Alina Bica, judecătorii de la ICCJ se pronunță deocamdată doar cu amânări. Acest lucru reprezintă un real pericol pentru magistrații din România, care pot fi lăsați în aut side, în cazul în care magistrații din Italia le-o iau înainte și se pronunță pe cazul Alin Bica. Despre toate acestea ne spune Ana Birchall în ultima sa postare pe care o redăm în continuare:

 

O noua amanare a pronuntarii hotararii in cazul judecarii contestatiei la executarea pedepsei depusa de Alina Bica la ICCJ, cea care a cam facut de rusine DIICOT!

Cine va raspunde daca in toata aceasta perioada de amanari in Romania, instanta italiana va hotărî, de exemplu, ca doamna Alina Bica poate executa pedeapsa in Italia si astfel va fi practic libera? Cum? Simplu: din 4 ani de pedeapsa ii scad perioada petrecuta in arest preventiv in Romania si Costa Rica si ramane cu 3 ani, care ii vor fi “iertati” conform legii italiene, “legge dell’indulto”, care prevede reducerea pedepselor cu 3 ani pentru evitarea supraaglomerarii penitenciarelor…. Fara a se interpreta ca dau lectii judecatorilor, in calitate de cetatea, imi exprim speranta ca totusi judecatorii de la Inalta Curte tin cont si de acest risc real ca daca mai merg din amanare in amanare pana pronunta ei o hotarare Alina Bica va fi libera!

Poate totusi ministrul justitie intelege importanta reluarii discutiilor incepute de mine in vara lui 2019 cu Comisia European si Consiliul European despre eficienta aplicarii mandatului european de arestare …si actioneaza in acest sens, faptic si practic, nu numai prin declaratii la TV!”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close